Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vanha mestari vastaan innokas haastaja

 
Vanha mestari vastaan innokas haastaja


Viime vuoden Suomen mestari Pielaveden Sampo saa vastaansa innokkaan haastajan lentopallon miesten SM-liigan loppuotteluissa. Sun Volley on tämän kauden komeetta. Se voitti liigan runkosarjan ja otti joulukuussa Suomen Cupin mestaruuden. Kuumat finaalitaistot alkavat lauantaina Oulussa.

Sampo on taistellut läpi kauden pienellä joukkueella ja peleissä on yleensä ollut vain kaksi vaihtopelaajaa. Joukkueessa on kuitenkin huikea määrä kokemusta, mutta myös muutama tuoreempi pelaaja.

- Kotimaiset pelaajat ovat pääosin kokeneita miehiä. Aloituskuusikosta vain Olli Huovisella on ensimmäiset liigafinaalit. Andrew Grant ja Luis Salgado ovat hekin omilla tahoillaan varmaan saaneet kokemusta kovista peleistä, vaikka Suomessa eivät vielä ole finaalissa pelanneet, Sammon päävalmentaja Ruslan Zhbankov sanoo.

Miika Heikkisen nilkan loukkaantuminen välierissä toi jobinpostia Sammolle, mutta Zhbankov toivoo, että Heikkinen pystyy finaaleissa pelaamaan. Muuten joukkue on kunnossa.

- Odotan tiukkoja finaaleja. Huonoja joukkueitahan ei finaaleissa voi olla. Sun Volley on aika hyvä syöttämään ja vastaanoton kautta nämä finaalit joko voitetaan tai hävitään. Odotan että libero ja yleispelaajat ovat valmiita pelaamaan omalla tasollaan, Zhbankov toteaa.

Sun Volley joutui välierissä taistelemaan kaikki seitsemän ottelua Raision Loimua vastaan ja ehtii huilata vain pari päivää ennen ensimmäistä loppuottelua. Hakkuri Marko Ahon loukkaantuminen vei joukkueelta tärkeän pisteiden tekijän sivuun.

- Kun ykköshakkuri on pois, niin se on kova isku mille tahansa joukkueelle. Meillä on kuitenkin 13 pelaajaa ja sieltä on noussut uusia kasvoja esiin. Janne Kangaskokko onnistui viimeisessä välieräpelissä hakkurina loistavasti, Sun Volleyn päävalmentaja Sami Kurttila kehuu.

- Finaaleihin pääsy tuntuu tosi hyvältä. Meidän valttimme on ollut tasaisuus. 41 peliä on nyt pelattu ja kahta kertaa peräkkäin ei ole hävitty kertaakaan. Erityisesti kotona me ollaan oltu kovia.

- Finaaleissa puntit ovat aikalailla tasan. Se kumpi joukkue palautuu peleistä nopeammin, on vahvoilla, Kurttila veikkaa.

Loppuottelut
La 10.4. klo 12:45 Oulu: Sun Volley - Pielaveden Sampo
Ti 13.4. klo 19:30 Oulu: Sun Volley - Sampo
La 17.4. klo 13:45 Kuopio: Sampo - Sun Volley
Su 18.4. klo 16:00 Kuopio: Sampo - Sun Volley

Tarvittaessa
Ke 21.4. klo 18:30 Oulu: Sun Volley - Sampo
Pe 23.4. klo 17:30 Kuopio: Sampo - Sun Volley
La 24.4. klo 16:00 Oulu: Sun Volley - Sampo

Lentisliigan tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Sun Volley - logo

Sun Volley - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ettan joukkue kasassa - Sorvoja jatkaa ja Hänninen sopimukseen

Ettan joukkue kasassa - Sorvoja jatkaa ja Hänninen sopimukseen

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen hakkuri Ville Sorvojan kanssa.

Lue lisää
Väisänen jatkaa ja uusi nuori lupaus Ettaan

Väisänen jatkaa ja uusi nuori lupaus Ettaan

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen viime kaudella joukkuetta kipparoineen keskitorjuja Markus Väisäsen kanssa. Jäppiläläislähtöinen Pieksämäen Tsempin kasvatti aloittaa jo viidennen kautensa oululaisseuran riveissä.

Lue lisää
Niko Haapakoski lentopalloilemaan Kyprokselle

Niko Haapakoski lentopalloilemaan Kyprokselle

Miesten lentopallomaajoukkuessa kolmen viime vuoden aikana esiintynyt ja Ettan viime kaudella Mestaruusliigassa hopealle passannut Niko Haapakoski pelaa ensi kaudella Kyproksen liigassa esiintyvän Anorthosis Famagustan riveissä.

Lue lisää
VaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

VaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

Oululainen ETTA taisteli hienosti lentopallon miesten Suomen Cupin välierässä Kupittaan palloiluhallissa, mutta vastassa ollut Vammalan Lentopallo käänsi pelin vakuuttavasti itselleen. VaLePan voittonumerot olivat 3-1.

Lue lisää
Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.

Lue lisää
Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparien arpa oli oikukas. Se heitti Hämeenlinnassa tapahtuneessa arvonnassa vastakkain liigan kärkikaksikon Kokkolan Tiikerit ja VaLePan.

Lue lisää