Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

VaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

VaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

 

Oululainen ETTA taisteli hienosti lentopallon miesten Suomen Cupin välierässä Kupittaan palloiluhallissa, mutta vastassa ollut Vammalan Lentopallo käänsi pelin vakuuttavasti itselleen. VaLePan voittonumerot olivat 3-1 (25-20, 18-25, 25-16, 25-18).

ETTA:n peli kulki parhaiten toisessa erässä, jota se vei mennen tullen. VaLePa kuitenkin toipui siitä ja joukkueen kokeneet pelurit ottivat seuraavat erät vahvasti otteeseen. Urpo Sivulakin (16/+8) pystyi kunnon peliin, vaikka oli sairastellut ottelua edeltäneet päivät.

- Upi oli petipotilaana, mutta ilmoitti eilen, että pystyy pelaamaan, VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila kertoi.

Avauserää vei VaLePa alusta alkaen, vaikka ETTA nousikin parhaimmillaan pisteen päähän (18-19). Ruotsalaislaituri Erik Sundberg saalisti kuusi pistettä VaLePalle ja Joonas Jokela saman verran ETTA:lle.

ETTA riehaantui hurjaan peliin toisessa erässä. Torjunta ja puolustus noukkivat hienosti VaLePan iskuja ja oma hyökkäys toimi. Erä erittäin vakuuttavasti oululaisille.

VaLePa toipui kolmanteen erään ja meni menojaan 13-12-tilanteesta 25-16-loppunumeroihin. Urpo Sivula ja Mikko Esko ottivat isoa roolia omilla ratkaisuillaan. Samoin neljännessä erässä, joka meni myös selvästi VaLePalle.

- Oman joukkueen tekemistä pyrittiin tähän peliin parantamaan ja pureuduttiin ETTA:n hyökkäykseen ja passari Niko Haapakosken kuvioihin. Minusta me onnistuttiin siinä, missä ETTA on ihan Suomen huippu eli torjunta ja sen jälkeinen hyökkäyspelaaminen.

VaLePan Olli Kunnari ei harmitellut pelin varhaista alkamisaikaa (klo 12.00).

- Eskon Mikon kanssa ollaan niin vanhoja, että me herätään muutenkin jo viideltä tai kuudelta, Kunnari naureskeli.

- Meillä oli hyvä startti, mutta toinen erä oli tosi nihkeää. ETTA pelasi sitä peliä, mitä se parhaiten osaa eli puolusti kärsivällisesti. Me pystyttiin sitten hyvin kääntämään kurssia, niin kuin meillä aika usein käy. Luotto oli kova omaan tekemiseen.

- Cupin finaali on ollut meidän tavoitteemme tällä kaudella. Titteleitä ei niin paljoa ole täällä Suomessa tarjolla. Toivottavasti väkeä löytää sunnuntain finaaliin. Sali on mahtava. sen suhteen ei mitään moittimista, Kunnari sanoi.

ETTA:n valmentaja Olli Kuoksa totesi, että joukkue pelasi hyvin, mutta VaLePa hoiti pelilliset asiat vielä paremmin.

- Siksi tulos on meille tyly ja oikeudenmukainen 3-1. Meidän tapamme on pelata virheittä ja varmasti, mutta se ei ihan onnistunut. Hyökkäyspelissä ratkaisuja ei hoidettu tarpeeksi kovaa ja tarkasti. Torjunta- ja puolustuspeli oli ihan hyvää. Ei me olla ihan hirveästi perässä. Työ jatkuu, Kuoksa sanoi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle




Ettan joukkue kasassa - Sorvoja jatkaa ja Hänninen sopimukseen

Ettan joukkue kasassa - Sorvoja jatkaa ja Hänninen sopimukseen

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen hakkuri Ville Sorvojan kanssa.

Lue lisää
Väisänen jatkaa ja uusi nuori lupaus Ettaan

Väisänen jatkaa ja uusi nuori lupaus Ettaan

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen viime kaudella joukkuetta kipparoineen keskitorjuja Markus Väisäsen kanssa. Jäppiläläislähtöinen Pieksämäen Tsempin kasvatti aloittaa jo viidennen kautensa oululaisseuran riveissä.

Lue lisää
Niko Haapakoski lentopalloilemaan Kyprokselle

Niko Haapakoski lentopalloilemaan Kyprokselle

Miesten lentopallomaajoukkuessa kolmen viime vuoden aikana esiintynyt ja Ettan viime kaudella Mestaruusliigassa hopealle passannut Niko Haapakoski pelaa ensi kaudella Kyproksen liigassa esiintyvän Anorthosis Famagustan riveissä.

Lue lisää
Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.

Lue lisää
Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparien arpa oli oikukas. Se heitti Hämeenlinnassa tapahtuneessa arvonnassa vastakkain liigan kärkikaksikon Kokkolan Tiikerit ja VaLePan.

Lue lisää
ETTA kohtaa Riennon

ETTA kohtaa Riennon

Riento Joensuusta pelaa nyt kymmenettä kautta Mestaruusliigassa. Joukkue on pelannut liigassa vuodesta 2004 alkaen.

Lue lisää