Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Josba parempi tennislukemin, hieno esityskään ei tuonut pisteitä sunnuntaina

OLS jatkoi viikonlopun vieraspelejään aiemmin tutuksi tullutta tahtia. Hyvät pelilliset otteet eivät näy tulostaululla ja maaleja ei synny. Perjantainen vastus Josba sitä vastoin onnistui paikoistaan.

Josba rankaisi OLS:n virheestä jo ottelun toisessa vaihdossa, kun Josban Joona Gröhn laukoi uransa 1. liigamaalinsa. Avauserän toisesta maalista vastasi Jani Kosonen. OLS:n oli maalipaikkoja, mutta edes kahdessa ylivoimapelissä palloa ei saatu Josba-maalivahti Tomi Ikosen taakse.

Toisessa erässä Josba meni Henrik Kinnusen maalilla 3-0 -johtoon. Lopullisesti ottelu ratkesi päätäseän alussa Kososen ja Tatu Erosen 4-0- ja 5-0 -maaleihin. Eronen vieritti vielä 6-0 -maalin tyhjiin.

OLS ja Classic tarjoilivat hyvää viihdettä

Sunnuntaina OLS esiintyi Classicia vastaan erittäin pirteästi. Ottelun alun paras tilanne siunaantui Antti Laitiselle, joka pääsi kirmaamaan läpiajoon. Laukaus suuntautui kuitenkin maalin yli. Ottelun avausmaalin teki maalin edustalta Lassi Vänttinen ottelun 7.minuutilla. 9. minuutilla Anssi Soini teki läheltä Mikael Vähasarjan syötöstä tasoituksen. OLS oli kuitenkin hyvin pelissä mukana ja puhkoi Classicin korkean karvauksen muutamaan kertaan näyttävästi. Avauserän voitto kirjattiin Classicille maalein 1-2, kun Classic onnistui Joona Niemisen toimesta ylivoimalla.

OLS tasoitti 2.erän 22.minuutilla, kun Laitinen ja Juha Tammela pelasivat toisensa ylivoimahyökkäykseen ja Tammela ohjasi vasenta laitaa nousseen Laitisen syötön maaliin. Classicin 2-3-maalista vastasi Matti Koskela, joka laukoi kaukaa ohi maskissa olleen Erkki Pasasen. Minuutti tästä, niin asialla oli Simon Bichsel, jolle Virtanen siirsi maalinedestä takaviistoon oivallisen syötön.

OLS jatkoi kuitenkin taisteluaan. Janne Karjala laukoi Tammelan syötöstä Classicin pahan pallonmenetyksen jälkeen keskeltä 3-4-kavennuksen. Classicin 3-5-maali syntyi ylivoimalla, kun Vesa Punkari petasi paikan OLS-alivoiman keskelle Adrian Zimmermanille. OLS kuitenkin kavensi vielä kertaalleen. Hienon hyökkäyksen päätteeksi Soini ohjasi upeasti pallon yhdellä siirrolla suoraan tyhjään tekopaikkaan nousseelle Kimmo Kontiaiselle.

Kaikkiaan toisessa erässä nähtiin peräti kuusi maalia ja mm. Soinin sekä Virtasen hienojen syöttöjen myötä 522-päinen yleisö sai rahoilleen vastinetta.

Päätöserässä OLS hyödynsi Classicin mustan hetken. Vähäsarja maalasi onnekkaasti Classic-puolustajan kautta tasoituksen ja heti perään Tammelan moukari vei OLS:n johtoon. Classic tasoitti kuitenkin nopeasti, kun Vesa-Matti Virtanen syötti ylivoimalla poikittain maalin edestä Joona Niemiselle tekopaikan.

49.minuutilla Classic meni johtoon, kun maalin edessä päivystänyt Jussi Lehtinen siirsi pallon maaliviivalta maaliin. OLS tuli kuitenkin tasoihin. OLS:n illan onnistujia ollut Anssi Soini riisti pallon hieman omalla kenttäpuoliskolla ja tarjoili nousun päätteeksi tekopaikan Jaakko Kvistille, joka laukoi numeroiksi 7-7.

Jatkoajalla Zimmermann oli jo pyöräyttää vanhanaikaisella voittomaalin. Monien mielestä pallo kävi maalissa, mutta tuomarit levittivät kuitenkin kätensä. Toisessa päässä paras paikka osui Pekka Lindgrenille, joka pääsi laukomaan keskeltä Laitisen pallonriistosta käynnistyneestä ylivoimahyökkäyksestä.

Tuomareiden viheltäessä pelin poikki pallo oli OLS:lla. Seuranneessa kiistapallossa Classic-pelaajien ratkaisu oli jatkaa peliä normaalisti herrasmiessäännöistä poiketen. Hetkeä aiemmin OLS:n Janne Myllylä oli lusikoinut vastaavassa tilanteessa pallon kiistapallosta laidan yli.

Mutta kuinkas sitten kävikään. Punkarin aloitusvoiton jälkeen Vänttinen taituroi Mika Savolaisen kaaripallon itselleen ja siirsi pallon taitavasti Pasasen haaroista sisään.

"Hyvin me pelataan, mutta vain voitot on niitä asioita, mitkä merkitsevät jotain", OLS:n päävalmentaja Karo Kuussaari kommentoi.

OLS:n tilanne sarjan viimeisenä on tukala. Joukkue tarvitsee voiton 21.2. Lappeenrannassa, mutta sen lisäksi on otettava pisteitä vähintään kahdesta ottelusta. OLS matkaa ensi viikonloppuna Etelä-Suomeen Erän ja TPS:n vieraaksi.
Sitten vuorossa on vielä ennen NST-ottelua 13.-14.2 kotipelit Oilersia ja Trackersia vastaan. Sarjan päätöskierroksella 26.2. Ouluun saapuu Happee Jyväskylästä.

Kalle Keskitalo lainalle Sveitsistä OLS-paitaan

Alkukauden ajan Sveitsin NLB-liigassa UCH Sarganserlandia edustanut Kalle Keskitalo liittyy OLS:n riveihin toistaiseksi voimassaolevalla lainasopimuksella. Sveitsissä pelit ovat koronatilanteen vuoksi tauolla, joten Keskitalo on ollu jo tovin kotiseudullaan Oulussa.

Lue lisää
Salibandyseura Rankat Ankat lähtee uuteen kauteen uudistuneella ilmeellä

Naisten Salibandyliigajoukkueen valmennus uudistuu kokonaan ja joukkueen päävalmentajana aloittaa Petri Turunen.

Lue lisää
Naumasen aikakauteen lähdetään pienin pelaajamuutoksin

Miesten edustusjoukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen on yhteisharjoittelun osalta vielä jäissä, mutta taustalla joukkueen kasaaminen on edennyt lähes päätepisteeseensä.

Lue lisää
Mikko Saarnio palaa Luistinseuraan

Miesten edustusjoukkueen toissakauden kapteeni Mikko Saarnio palaa Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen OLS:n miesten paitaan. Saarnion sopimus Luistinseuran kanssa on yksivuotinen.

Lue lisää
Jani Lipsasesta OLS Salibandyn uusi päätoiminen työntekijä ja miesten edustusjoukkueen päävalmentaja

OLS Salibandy on valinnut uudeksi päätoimiseksi työntekijäksi SB Vaasassa kaksi viime kautta miesten edustusjoukkueen päävalmentajana ja seuratyöntekijänä toimineen Jani Lipsasen.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.