Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miesten lentisliigan mestaruus Sun Volleylle

 
Miesten lentisliigan mestaruus Sun Volleylle

Ensimmäistä kauttaan miesten Lentisliigassa pelannut Sun Volley on uusi lentopallon miesten Suomen mestari. Oululaisjoukkue varmisti joulukuussa otetun Suomen Cupin voiton kaveriksi sunnuntaina myös liigamestaruuden kukistamalla Pielaveden Sammon finaalisarjassa puhtaasti otteluvoitoin 4-0. Neljäs finaali päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Sun Volleyn selkeään voittoon 3-0 (25-21, 25-21, 25-10).

Koko kauden aikana vain kerran kotonaan hävinnyt Sun Volley perusti mestaruutensa joukkuepeliin. Erittäin sinnikkäästi puolustanut ryhmä hioitui yhteen kauden aikana upeasti ja mestaruus meni ilman hajaääniä oikealle joukkueelle. Sami Kurttila otti viime kaudella Kempeleen Lentopallon nimellä pelanneen joukkueen valmennukseensa ja muokkasi siitä mestariryhmän nopealla aikataululla.

Hakkuri Marko Ahon menettäminen puolivälierävaiheessa ei ollut joukkueelle lopulta suurikaan isku, kun Janne Kangaskokosta löytyi hieno korvaaja. Eemi Tervaportti ja Petteri Parkkisenniemi hoitelivat passivastuun finaalipeleissä puoliksi. Anssi Hakala puolestaan hoiteli Teppo Heikkilän kanssa yleispelaajien tehtävät todella varmasti ja keskelle joukkueella oli heittää kullanhimoiset Juha Ahon ja hurjan finaalisarjan pelanneen Antti Malisen. Libero Juho Rajala puolestaan nousi viimeistään finaalien puolustuspelaamisella liigan ykkösmieheksi tontillaan tällä kaudella. Myös penkiltä löytyi kauden aikana apuja tarvittaessa mukavalla tavalla.

Sun Volleyn valmentaja Sami Kurttila oli hetken jopa sanaton mestaruuden ratkeamisen jälkeen.

- Suomen Cupin finaalin jälkeen aloin uskoa, että tämä joukkue voi voittaa mestaruuden. Jos ei palloja hae harjoituksissa, niin saa kyllä järjestää vaikka kuinka monta saunailtaa eikä sitä mestaruutta tule.

- Tämän päivän pelissä nostimme vielä vähän tasoa eilisestä. Välieräsarja Loimua vastaan hitsasi meidät tiiviiksi ja saimme hyvyydellämme näyttämään Sammon huonolta. Voitimme tällä kaudella paljon, ja myös töitä on tehty paljon. Pelasimme kesällä paljon harjoituspelejä ja se näkyy tuloksessa. Tässä näkyy pitkän työn tulos. Runkosarjan voitto, cupin voitto ja sm-kulta on hieno tilanne.

Neljäs finaali oli värikäs tuomarivirheen sävyttämänä. Sammon Miika Heikkinen joutui jättämään kentän loukkaantuneena avauserän lopussa. Mies kuitenkin palasi peliin toisessa erässä ja tämä tapahtui sääntöjen vastaisesti, koska Heikkisen tilalle oli avauserässä vaihdettu loukkaantumistapauksen varjolla Jani Riekkinen. Aiemmin Matti Mustonen oli jo käynyt syöttämässä Heikkisen paikalla. Näin jo kertaalleen loppuun pelattu toinen erä pelattiin uudestaan tilanteesta 16-11. Tulos ei muuttunut kuin pisteellä Sammolle paremmaksi.

Neljännessä finaalissa Teppo Heikkilä (17/+12) oli kentän ykkösmies Antti Malisen annettua torjunnoillaan (6) taas komeaa taustatukea. Kaikkiaan voitto irtosi kuitenkin jälleen joukkueena.

Sun Voilleyn joukkueesta aiemmin mestaruuden olivat voittaneet vain Kangaskokko ja Juha Aho.

Sammon hopealle viime kauden kullan jatkeeksi valmentanut Ruslan Zhbankov oli ymmärrettävän pettynyt.

- Tällä hetkellä hopea ei tyydytä. Jo tappio sinänsä harmittaa, mutta etenkin se millä tavalla pelasimme harmittaa vielä enemmän. Joukkue pelasi niin hyvin kuin vastustaja antoi meidän pelata.

Sammon liberolle Timo Tolvaselle hopea oli jo kymmenes liigamitali.

- Luulin, että me olemme hyvä puolustusporukka, mutta kyllä Sun Volley puolusti ihan käsittämättömästi. Paras joukkue voitti, Tolvanen myönsi reilusti.

Sammolle mitali oli yhdeksäs kymmenen viime kauden aikana.

Lentisliigan tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Sun Volley - logo

Sun Volley - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ettan joukkue kasassa - Sorvoja jatkaa ja Hänninen sopimukseen

Ettan joukkue kasassa - Sorvoja jatkaa ja Hänninen sopimukseen

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen hakkuri Ville Sorvojan kanssa.

Lue lisää
Väisänen jatkaa ja uusi nuori lupaus Ettaan

Väisänen jatkaa ja uusi nuori lupaus Ettaan

Etta on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen viime kaudella joukkuetta kipparoineen keskitorjuja Markus Väisäsen kanssa. Jäppiläläislähtöinen Pieksämäen Tsempin kasvatti aloittaa jo viidennen kautensa oululaisseuran riveissä.

Lue lisää
Niko Haapakoski lentopalloilemaan Kyprokselle

Niko Haapakoski lentopalloilemaan Kyprokselle

Miesten lentopallomaajoukkuessa kolmen viime vuoden aikana esiintynyt ja Ettan viime kaudella Mestaruusliigassa hopealle passannut Niko Haapakoski pelaa ensi kaudella Kyproksen liigassa esiintyvän Anorthosis Famagustan riveissä.

Lue lisää
VaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

VaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

Oululainen ETTA taisteli hienosti lentopallon miesten Suomen Cupin välierässä Kupittaan palloiluhallissa, mutta vastassa ollut Vammalan Lentopallo käänsi pelin vakuuttavasti itselleen. VaLePan voittonumerot olivat 3-1.

Lue lisää
Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.

Lue lisää
Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparien arpa oli oikukas. Se heitti Hämeenlinnassa tapahtuneessa arvonnassa vastakkain liigan kärkikaksikon Kokkolan Tiikerit ja VaLePan.

Lue lisää