Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lightsille kylmää kyytiä Porvoossa

Lightsille ei jäänyt paljoa tuotavaa etelästä. Puolustava mestari Butchers ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla loistavalla hyökkäypelillä vieden ottelun lopulta selkeästi lukemin 21-48.

Butchersin hyökkäys tuli otteluun voimalla. Pelinrakentaja Mackenzie McGrady pommitti laitahyökkääjä Ville Kurviselle kolme yli 40 jaardin heittoa isäntien kolmella ensimmäisellä hyökkäysvuorolla. Oulun pelinrakentaja Nick Hardesty löysi ensimmäisellä neljänneksellä Riku Riepulan maalialueelta, mutta muutoin Oulun ilonaiheet ensimmäisellä puoliajalla olivat vähissä.

Butchers ei epäonnistunut hyökkäyksessään ensimmäisellä puoliajalla kertaakaan. Isännät onnistuivat tekemään touchdownin ilmiömäisesti kuusi kertaa peräkkäin ennen taukovihellystä. Oululaisia kurittivat McGradyn ja Kurvisen lisäksi vikkelä Christopher Watkins, joka nappasi keskushyökkääjän paikalta viisi kiinniottoa yli sadan jaardin arvoisesti. Watkins teki ottelussa lisäksi juosten kaksi maalia.

Oulu pääsi omilla hyökkäyksillään muutaman kerran isäntien kenttäpuoliskolle, mutta lauantaina hyökkäyskilpailussa ei pysytty mukana. Puoliajan toiseksi paras hyökkäysvuoro päättyi harmittavasti jaardin päähän uusista yrityksistä.

Toisella puoliajalla Lights pääsi otteluun hieman paremmin mukaan joukkueen parantaessa kaikilla osa-alueilla. Ensin Nick Hardesty kavensi ottelun lukemiin 14-42, ja hetkeä myöhemmin Stacey Thomas katkaisi pelinrakentaja McGradyn syötön syvällä Lightsin kenttäpäädyssä. Molemmat joukkueet tekivät vielä viimeisellä neljänneksellä maalin. Lopputulokseksi muodostui siis vähemmän mairittelevasti 21-48 isäntäjoukkueelle.

Täysin tyytymätön otteluun ei silti voi oululaisnäkökulmastakaan olla. Lights eteni kaikesta huolimatta ottelussa 375 jaardia pelinrakentaja Hardestyn löytäessä oman pelaajan 31 kertaa. Myöskään harmittavia pallonmenetyksiä ei oululaisilta nähty yhtä neljännellä yrityksellä tapahtunutta rähmäystä lukuunottamatta.

Porvoon tasoinen hyökkäys oli yksinkertaisesti lauantaina oululaisryhmälle vielä liian kova pideltävä. Vaikka joukkue pystyykin ajoittain hyvään ja kurinalaiseen puolustuspeliin, tehdään edelleen liian usein harmittavia isoja virheitä. Butchersin tasoiset joukkueet rokottavat puolustuksen uinahduksista välittömästi.

Ensi lauantaina Lights pelaa jälleen kotona, kun vieraaksi saapuu perinteikäs Turku Trojans. Trojans on aloittanut kauden painajaismaisesti – kolmesta ottelusta on tilillä yhtä monta tappiota. Joukkue ei ole vielä yhdessäkään ottelussa kyennyt tekemään yhtä maalia enempää. Lisäksi turkulaisryhmällä on ollut ongelmia amerikkalaispelaajiensa kanssa. Avausottelussa pelanneet Carlos ja Earl Everett lähtivät takaisin kotimaahansa jo ottelua seuranneella viikolla. Viikonlopun ottelussa saatetaan hyvinkin nähdä vierasjoukkueen paidassa uudet kolme amerikkalaisvahvistusta.

Ottelu on molemmille joukkueille kenties kauden tärkein, koska kauden päätteeksi sarjan viimeiseksi jäänyttä odottaa putoamisuhka 1. divisioonaan. Trojans tulee varmasti laittamaan kaiken peliin viikonlopun otteluun. Voitolla jo yhden ottelun voittanut Northern Lights käytännössä varmistaisi paikkansa Vaahteraliigassa myös kaudelle 2012.

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Lightsille avausvoitto

Ottelu lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Oulun Northern Lights on tehnyt sopimuksen tukimies Nick Garrattin kanssa.