Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Oulussa melkoinen trilleri

Veikkausvinkit

 

Oulussa melkoinen trilleri


Sun Volley kohtasi sunnuntai-illan lentopallotrillerissä neljän ottelun tappioputkessa olleen Raision Loimun. Oululaisten yläpuolella sarjataulukossa majaileva Loimu kärsi nyt toisen tappionsa viikonlopun pohjoisen reissullaan, lauantaina sen kohdatessa parempansa Rovaniemellä Team Lakkapään muodossa.

Sunnuntaina Loimun kaatoi puolestaan pitkän kaavan kautta Sun Volley lukekemin 3-2 (23-25,  25-21, 26-28, 29-27, 15-11).

Ottelu oli kahden tasaväkisen joukkueen välinen mittelö. Loimu lähti otteluun sairastelun takia pois jäänyttä passaria Jani Sippolaa. Sun Volleyn aloituksesta puolestaan puuttui edelleen olkapäävammasta toipilaana oleva brassihakkuri Alan Soares.

Käytännössä katsoen koko ottelun ajan eriä edettiin vuoroin toisen hallitessa. Loimun ehdoton ykkösmies oli kaksimetrinen jenkkihakkuri Duncan Budinger, joka oli varsin vaikea pideltävä isäntien torjunnalle ja varsinkin puolustukselle. Budinger hakkasi läpi ottelun varsin tehokkaasti erityisesti poikkikentän suunnatuilla lyönneillä. Mies sainkin ottelussa huikeat 60 passia, joista vain neljä pysähtyi Sun Volleyn torjuntaan.

Sun Volleyn laitahyökkäyksessä vastuu jakautui hieman vieraita tasaisemmin. Vaihdosta esimmäisen erän loppupuolella hakkuriksi Ville Sorvojan tilalle tullut sentteri Janne Kangaskokko piristi Sun Volley laitahyökkäyksen ilmettä varsin hyvin. Ensimmäisessä erässä laitareista onnistui ainoastaan Joni Savimäki. Kangaskokon hyvät otteet lisäsivät Sun Volleyn passarin Petteri Parkkisenniemelle vaihtoehtoja vastuunkantajista.

Ottelun edetessä pidemmälle myös loistavaa vastaanottopeliä pelannut Anssi Hakala äityi varsin hyvään hyökkäyspeliin. Hakala nousikin ottelun loppuakohden ratkaisijan rooliin. Erityisesti neljännen erän kääntäminen kotijoukkueelle johtui pitkälti Hakalan kädestä lähteneistä perättäisistä ässäsyötöistä, joista Sun Volley ammensi lisää voimaa ja puristi lopulta jatkopalloilla erävoittoon.

Sentteriosastolle hieman pienelle hyökkäysvastuulle jääneet Juha Aho ja Tuomas Hautala näyttivät kuitenkin pelimiehen merkkejä torjuntapuolella. Sentterikaksikko napsi ottelussa Loimun hyökkäysiä kiinni yhteensä 11 kertaa, Hautalan ottaessa niistä kuusi ja Ahon viisi. Koko joukkueen ottelun torjuntasaldo oli 16 Loimun 11 vastaan.

- Meillä sama peliä edeltävä tilanne kuin vastustajalla, eli hyvän kauden alun jälkeen on tullut muutamia tappioita ja usko omaan tekemiseen pitänyt löytää. Neljännen erän lopun kääntäminen vastustajan ottelupallojen jälkeen oli tärkeä, saatiin henki päälle.  Viime viikolla päästiin viimein ensimmäistä kertaa täysipainoisesti harjoittelemaan sitten kauden alun jälkeen. Työn jälki näkyi nyt jo pieninä pätkinä ja melko hyvin muistettiin pelissä ne asiat, joita harjoituksissa teroitettu.  Omien virheiden määrä puolittui. Tämä oli henkisen jaksamisen kannalta tärkeä voitto. Erityiskiitoksen ansaitsee Janne Kangaskokko, joka on auttanut joukkuetta hyvin kahdessa roolissa Soaresin ollessa toipilaana, kommentoi Sun Volleyn luotsi Sami Kurttila ottelun jälkeen.

- Askel eteenpäin viime otteluista pelillisesti, mutta se ei vielä riitä. Vastaanotto kuitenkin erinomaista.  Peli pysyi hyvin tiukkana, mutta erän lopuissa peli kääntyi osin toisen virheillä. Se on kuitenkin pelin henki. Erän lopuissa pitäisi pystyä parempaan. Vastustaja oli fyysisesti valmiimpi pelin lopussa. Fyysisesti joukkue ei olen niin hyvässä tilanteessa kuin pitäisi olla. Työtä pitää vaan tehdä enemmän, tuumi Loimun päävalmentaja Ruslan Zhbankov.

Sun Volley nousee sarjataulukossa nyt yhdeksään pisteeseen, joka oikeuttaa yhdeksänteen sijaan. Viidenteen sijaan on kuitenkin matkaa vain kaksi pistettä.

Ottelun pistemiehet
Sun Volley: Anssi Hakala 23/+14,  Janne Kangaskokko 20/+11,  Joni Savimäki 18/+9
Loimu: Duncan Budinger 34/+25,  Garret Muagututia 20/+4,  Ossi Rumpunen 11/+0

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Sun Volley - logo

Sun Volley - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

VaLePa meni Suomen cupin finaaliin kaatamalla hyvin taistelleen ETTA:n

Oululainen ETTA taisteli hienosti lentopallon miesten Suomen Cupin välierässä Kupittaan palloiluhallissa, mutta vastassa ollut Vammalan Lentopallo käänsi pelin vakuuttavasti itselleen. VaLePan voittonumerot olivat 3-1.

Lue lisää
Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.

Lue lisää
Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparien arpa oli oikukas. Se heitti Hämeenlinnassa tapahtuneessa arvonnassa vastakkain liigan kärkikaksikon Kokkolan Tiikerit ja VaLePan.

Lue lisää
ETTA kohtaa Riennon

ETTA kohtaa Riennon

Riento Joensuusta pelaa nyt kymmenettä kautta Mestaruusliigassa. Joukkue on pelannut liigassa vuodesta 2004 alkaen.

Lue lisää
Esko ja Jokinen marraskuun pelaajat Mestaruusliigassa

Esko ja Jokinen marraskuun pelaajat Mestaruusliigassa

Marraskuun pelaajiksi lentopallon Mestaruusliigassa on valittu VaLePan passari Antti Esko ja LP Viestin keskitorjuja Kaisa Jokinen.

Lue lisää
Pasi Sydänlammi valittiin Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Pasi Sydänlammi valittiin Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Lentopalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin sunnuntaina Tampereella yksimielisesti Pasi Sydänlammi Seinäjoelta.

Lue lisää