Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kiekko-Laser avaa etelän kiertueen Vantaalta

 
Kiekko-Laser avaa etelän kiertueen Vantaalta

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Laser kohtaavat toisensa viikon sisällä kahdesti. Ensimmäisen kerran joukkueet pelaavat tänään perjantaina Tikkurilan Valtti Areenassa Vantaalla ja viikon päästä lauantaina on luvassa ottelu Oulun Raksilassa.

Kiekko-Vantaalle perjantain kamppailusta kelpaa vain voitto ja kolme pistettä. Lohipaitojen sijoitus on pudonnut jo karsintaviivan päälle (10.) ja mikäli voittoja ei tammikuussa tule, kierrokset käyvät armotta vähiin ja unelma Play Offs-otteluista alkaa karkaamaan liian kauas. Ennen perjantain kierrosta Kiekko-Vantaalla on matkaa sijaan kahdeksan kolme pistettä ja HeKi vaanii alapuolella karsijan paikalla pisteen perässä. Kiekko-Laser kamppailee puolestaan pudotuspelien kotiedusta, joukkue aloittaa viikonlopun urakkansa sarjataulukon sijalta kuusi, vain kaksi pistettä neljäntenä olevaa LeKi:ä perässä. Pitkiin tappioputkiin ei Kiekko-Laserillakaan ole varaa, sillä sijalla yhdeksän oleva Hokki on kotkapaitoja kahdeksan pistettä perässä.

Turussa 3.erän laukaukset lohipaidoille 34-6, mutta...

Kiekko-Vantaa pelasi keskiviikkona Turussa TuTo:a vastaan. Aivan kuten aikaisemmalla joulukuun Turun vierailullaan sarjajumboa vastaan, myös tällä kertaa lohipaidat iskivät ottelun avausmaalin, mutta isännät tulivat tasoihin ja karkasivat lopulta melko selkeään voittoon. Keskiviikkona Kiekko-Vantaan suurimmat ongelmat olivat maalinedustapelaaminen, sekä laukausten laatu ja viimeistely maalipaikoissa. Joukkue vei kolmannen erän laukaukset nimiinsä peräti 34-6, mutta reilusta kolmestakymmenestä laukauksesta suurin osa oli ohi- tai ylilaukauksia. TuTo iski suurimman osan maaleistaan aivan maalinedestä, mm. 1-1 ja 3-1 maalit tyhjään maaliin takatolpalta.

Kiekko-Vantaan alivoimapeli on ollut läpi kauden sarjan parhaimmistoa, mutta keskiviikkona TuTo iski peräti kolme ylivoimamaalia. Toisaalta, lohipaitojen ylivoimapeli on koko kauden ajan kärsinyt tehottomuudesta, mutta Turussa joukkue onnistui erikoistilanteista iskemään kaksi maalia. Heikommin aiemmin toiminut ylivoima toimi, paremmin aiemmin toiminut alivoima ei. Kun joukkue saa erikoistilannepelaamisen tasapainoon, voittoja tulee varmasti. Totuus kun on se, että nykyisin suurin osa otteluista ratkaistaan juuri erikoistilanteilla.

Kiekko-Laserilla alla viikon ottelutauko

Kiekko-Laser pääsee illan otteluun hyvistä lähtöasetelmista. Joukkueen edellinen ottelu oli viikko sitten ja matka Oulusta Vantaalle tapahtui kahden päivän aikana, niistä kuuluisista ´bussijaloista´ kotkapaidat siis tuskin perjantaina kärsivät. "Mielenkiintoiset ja tärkeät pelit edessä, nyt pitää olla hereillä. Ollaan viikko harjoiteltu hyvin. Alkuviikosta enemmän perusjuttuja ja loppuviikosta viisikkopelaamista ja oheisharjoittelu on vedetty nopeuspainotteisesti. Matkustetaan jo tänään torstaina Jyväskylään ja ollaan siellä yötä, jotta pelipäivän matkustaminen jäisi vähemmälle. Perjantaina pitää pelata ja luistella enemmän kuin vastustaja. Jos lähdetään pelaamaan voimatonta yksilöpelaamista tulee jäähyjä helposti ja vastustaja niistä rankaisee. Hyvällä yhteispelillä eteenpäin", Kiekko-Laserin päävalmentaja Mikko Manner kertoi ennen matkalle lähtöä.

Lohella alavireinen kotijakso, kotkalla hyvä vierasjakso

Kiekko-Vantaa siis hävisi keskiviikkona TuTo:lle ja viime lauantaina Jukurit haki kolme pistettä Valtti Areenasta vakuuttavan esityksen jälkeen maalein 1-4. Viikko sitten perjantaina lohipaidat ottivat tärkeän 4-3 taisteluvoiton HeKi:stä Heinolassa. Joulukuun puolivälissä Kiekko-Vantaa kaatoi Suomen nuorten maajoukkueen kotikaukalossaan maalein 4-2, mutta sen jälkeen pelatut kolme kotiottelua ovat tuoneet yhtä monta tappiota.

Kiekko-Laser oli syyskaudella erinomainen kotijoukkue, mutta vierasotteluista pisteiden hankkiminen oli työn ja tuskan takana. Viime viikkoina tilanne on kuitenkin kääntynyt päinvastoin. Joukkue on hävinnyt kolme viimeisintä kotiotteluaan, mutta voittanut vieraissa kahdesti peräkkäin. Viikko sitten perjantaina LeKi oli Oulussa parempi maalein 3-5. Kahta päivää aiemmin Kiekko-Laser kävi voitokkaalla vierailulla Savonlinnassa kaataen SaPKo:n 3-1. Kiekko-Laserin iskukyvystä vieraskaukaloissa esimerkkinä käy hyvin myös ennen joulutaukoa Vaasan Sportista napattu hieno 5-2 voitto.

Kaksintaistelu Norja vs Rautiola

Maalivahtiosastolla käydään illan ottelussa oma, mielenkiintoinen taistelunsa. Kiekko-Vantaan Mika Norja oli ilmiömäisessä vireessä syyskaudella, mutta viime aikoina Norjan otteet ovat olleet muun joukkueen tavoin varsin ailahtelevia. Sama ilmiö on ollut nähtävissä myös Kiekko-Laserin maalivahdin, Antti Rautiolan, otteissa. Sekä Norja, että Rautiola olivat syyskaudella Mestiksen torjuntatilaston kuumimmassa kärjessä. Nyt pudotusta on tullut hieman, kaksikko löytyy ennen illan ottelua sijoilta kuusi (Norja 91,80 %) ja seitsemän (Rautiola 91,09 %). Norja on torjunut 11 voitto-ottelua, Rautiola 12. Nollapelejä Norjalla on neljä ja Rautiolalla kolme. Molempia maalivahteja yhdistää lisäksi vierailut SM-Liigan puolella. Rautiola on pelannut Kärpissä kuluvalla kaudella kaksi ottelua (75,68 %), Norja harjoitteli parin viikon ajan HIFK:n mukana ja toimi joukkueen kakkosvahtina neljässä ottelussa.

Mäkiaho tekee paluun Valtti Areenaan

Kummankaan joukkueen pelaajat eivät suuremmin juhli Mestiksen pistepörssin kuumimmassa kärjessä. Illan ottelussa paluun Valtti Areenaan tekevä Toni Mäkiaho on pelannut kauden aikana vain 22 ottelua, mutta mies komeilee siitä huolimatta lohipaitojen sisäisen pistepörssin kärjessä 29 tehopisteellä (10+19) ja Mestiksen pistepörssissä sijalla 14. Mäkiaho kävi viiden ottelun ´keikalla´ SM-Liigassa ja Kärpissä, paluun lohipaitaan 36-vuotias konkari teki keskiviikkona TuTo:a vastaan (0+1).

Kiekko-Vantaalta löytyy Mestiksen pistepörssin top 30:sta lisäksi kaksi muuta pelaajaa: Jermu Porthen (sijalla 21.) on iskenyt 30 ottelussa 27 tehopistettä (7+20), lisäksi Porthen kuuluu sarjan parhaimpien aloittajien joukkoon. Olavi Vauhkonen on parantanut otteitaan koko ajan ja 25 tehopistettä (11+14) 33 ottelussa nostavat Jokeri-hyökkääjän pistepörssin sijalle 28. Lohipaitojen maalipörssin ykkönen on Antti Pehkonen, joka on sytyttänyt punalampun kuluvalla kaudella 13 kertaa.

Kiekko-Laserin parhaana pistemiehenä tilastoissa komeili pitkään Jyri Junnila, vaikka mies siirtyi jo kauan aikaa sitten SM-Liigan puolelle. Nyt joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeen on noussut kokenut Aku Joki-Erkkilä (31 ottelua, 10+13=23), joka löytyy Mestiksen pistepörssistä sijalta 38. Iiro Memonen on kerännyt tehopisteet 8+12=20 (35 ottelua, pistepörssin 57.) ja Ville-Matti Koponen 4+16=20 (27 ottelua, pistepörssin 61).

Mikko Alikoski Kiekko-Laserin miehistössä

Kiekko-Vantaalta illan ottelusta sivussa ovat joukkueen tehokkain puolustaja, kuumeessa oleva Rony Ahonen (3+11=14), sekä ylävartalovamman keskiviikon TuTo-ottelussa saanut hyökkääjä Antti Hämeenheimo (4+2=6). Puolustaja Ville Peltosuo (2+6=8) on ollut jo kuukauden ajan sivussa ylävartalovamman takia, Peltosuon paluusta ei ole tarkempaa tietoa. Kiekko-Vantaan oma kasvatti, 19-vuotias hyökkääjä Joel Lehtinen, pelaa uransa ensimmäisen Mestis-ottelun. Lehtinen on iskenyt kuluvalla kaudella A-nuorten 1-divisioonassa 16 ottelussa tehopisteet 15+7=22.

Kiekko-Laserin kokoonpanoon palaa Kärpistä em. hyökkääjä Ville-Matti Koponen, joka oli SM-Liigan puolella yhdeksän ottelun ajan. Päävalmentaja Mannerin mukaan Koponen tuo Kiekko-Laseriin lisää hyvää yli- ja alivoimapelaamista. Joukkueen kapteenina kaudella 2008-2009 toiminut hyökkääjä Jari Löfman teki sopimuksen loppukaudesta kotkapaitojen kanssa, Löfman pelaa kauden ensimmäisen Mestis-ottelunsa perjantaina. Loukkaantumisista kuluvalla kaudella kärsinyt, yli 300 SM-Liigan ottelua urallaan pelannut Kärppien hyökkääjä Mikko Alikoski pelaa viikonlopun ottelut Kiekko-Laserissa. Alikoski on kolminkertainen Suomen mestari.

Voitot kuluvalta kaudelta tasan 1-1

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Lokakuussa Kiekko-Laser oli parempi maalein 5-3 Oulun Raksilassa pelatussa ottelussa. Lohipaidat ottivat revanssin marraskuun lopulla Vantaalla. Kiekko-Laser johti tuota ottelua vielä puolessa välissä kamppailua 0-2, mutta Kiekko-Vantaa nousi Toni Mäkiahon (2+1) johdolla lopulta selkeään 5-2 voittoon. Kiekko-Vantaalla oli varaa myös ´menettää´ ottelussa yksi maali, kun tuomaristo hylkäsi Olavi Vauhkosen jalalla tekemän maalin potkumaalina.

Poimintoja illan kokoonpanoista

Kiekko-Vantaan hyökkääjä, Oulun Kärppien kasvatti Henrik Juntunen, pelasi kaudella 2008-2009 Kiekko-Laserin Suomi-sarja joukkueessa. KooKoo:ssa kauden aloittanut, mutta joulukuussa Kiekko-Laserin joukkueeseen siirtynyt hyökkääjä Matias Perkkiö pelasi lohipaidoissa kaudet 2008-2010, viime kauden päätteeksi mies valittiin Kiekko-Vantaan faniryhmä Ruutanoiden suosikkipelaajaksi. Kiekko-Vantaan maalivahti Mika Norja pelasi viime kaudella Kiekko-Laserin ykkösmaalivahtina kotkapaitojen voittaessa Suomi-sarjan mestaruuden, sekä noustessa Mestikseen. Norjan ´kämppäkaverina´ Oulussa tuolloin asui Aku Joki-Erkkilä, Kiekko-Laserin tämän hetken pisteykkönen. Kahdessa aiemmassa keskinäisessä ottelussa Norja on pitänyt Joki-Erkkilän maaleitta.

Jos mahdollisia ottelun ratkaisijoita haetaan molempien joukkueiden pistepörssin kuumimman kärjen takaa, Kiekko-Vantaalta voisi nostaa esille nimet Timo Rinne (6+8=14), sekä puolustajan tontilta hyökkääjäksi siirtyvä Patrik Lostedt (3+5=8) ja Kiekko-Laserista Tomi Ståhlhammar (10+6=16), Oskari Hakomäki (6+10=16) ja Atte Susi (5+5=10). Keskiviikkona lohipaitoihin paluun tehnyt Antti Nyrhinen on erinomainen viivapelaaja joukkueen ylivoimaan, Nyrhinen on urallaan iskenyt Mestiksessä yli 30 maalia.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Oskari Hakomäki

13.1.1987 Vaasa
Tiedot

Aku Joki-Erkkilä

3.5.1981 Kalajoki
Tiedot

JyriJunnila

Jyri Junnila

7.4.1984 Raahe
Tiedot

Ville-Matti Koponen

4.1.1984 Lahti
Tiedot

MikkoManner

Mikko Manner

19.7.1974 Vaasa
Tiedot

Iiro Memonen

3.10.1986 Kitee
Tiedot

AnttiRautiola

Antti Rautiola

8.2.1988 Äänekoski
Tiedot

Tomi Ståhlhammar

9.3.1988 Turku
Tiedot

Atte Susi

26.10.1989 Tampere
Tiedot


Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää