Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tasapeli tasaisesta avausottelusta

Oulun Luistinseuran 130-vuotisjuhlat päättyivät ihan hyvin, kun ottelu päättyi pistejakoon 5 - 5. Peli oli varsin tasainen alusta loppuun. Kumpikaan ei hallinnut kovin pitkiä aikoja.

Helsingin IFK suoritti aloitussyötön, jonka jälkeen se yritti heti pitkää lyöntiä. Pitkiä lyötiin ja viskottiin sitten pari minuuttia. Se päättyi Olli Lappalaisen avaukseen, jonka punaisten puolustus pudotti Tommi Pikkuhookanalle. Hän löi tilanteesta 1 - 0.

Seitsemännellä minuutilla kotijoukkue töpeksi keskialueella ja Mika Mutikainen pääsi onnekkaasti läpiajoon Jari Hyttisen syötöstä ja tilanne oli tasan. Maaleja tehtiin ensimmäisellä puoliajalla vuoronperään aina siten, että OLS meni johtoon ja HIFK tasoitti hetken päästä. Rangaistuslyöntejä lisäävä sääntöuudistus osoitti tehokkuutensa, kun Matti Immonen rikkoi puolentunnin pelin jälkeen kaaren sisällä. Lauri Söderström löi varmasti puoliaikalukemat 3 - 3.

Toisen puoliajan alku oli HIFK hallintaa. Se pääsi kahden maalin johtoon 67. minuutilla ja olisi peliä rauhoittamalla voinut viedä ottelun. OLS kuitenkin taisteli hyvin ja onnistui tulemaan tasoihin Ville-Veikko Angerian kahdella maalilla, joista hän teki toisen lyömällä!

Ansaittu tulos

Uudella hienolla numerolla 130 pelannut kapteeni Jarmo Mällinen oli tyytyväinen tasuriin. Puolustus ei toiminut täydellisesti, mutta hienosti siihen nähden, että kokeneet Jari-Pekka Haverinen ja Pekka Paasovaara puuttuivat.
– Nuori alakerta oli ensimmäistä kertaa kasassa ja pelasi ihan hyvin, kapteeni sanoi pelin jälkeen.
Myös oma pelaaminen miellytti Mällistä. Hän antoi kaksi syöttöä ja teki illan hienoimman maalin, 3 - 2 -osuman kaukaa pienestä kulmasta takayläkulmaan. Parannettavaa kuulemma jäi, mutta peli kulki hyvin, vaikka loukkaantumisten takia ”Jamo” pelasikin nyt keskikentällä.

HIFK-valmentaja Ari Kukkosen mielestä tasapeli oli aivan ansaittu tulos.
– Meille annettiin mahdollisuus ottaa voitto, mutta emme käyttäneet sitä. Oulussa pisteet ovat aina tiukassa, hän totesi.
Kukkonen odotti OLS:lta vähän enemmän, koska joukkueilla on isot erot ison jään harjoitusten määrissä. Oulussa tekojäälle päästiin lokakuun puolessa välissä, Stadissa viime viikolla.

Timo Tiusanen palaa OLS:n valmentajaksi

OLS:n jääpallon edustusjoukkueen päävalmentajaksi palaa tuttu mies.

Lue lisää
Sunnuntaina vieraaksi Kampparit

Sunnuntaina Ouluun saapuu sarjajohtaja Mikkelin Kampparit, joka on saanut kaksi pistettä kaikista kymmenestä pelistään.