Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LeKille taisteluvoitto

Lempäälässä kohtasivat Lempäälän Kisa ja alkukauden yllättäjä Oulusta, Kiekko-Laser. Joukkueet tarjosivatkin reilu 400-päiselle yleisölle viihdyttävän kiekko-ottelun, jossa kotijoukkue oli kahden ensimmäisen erän rynnistyksensä ansiosta parempi lukemin 5-3.

Ottelun ennakkoasetelmat olivat kiistattoman mielenkiintoiset. Sarjakolmonen K-Laser saapui Lempäälään hyvässä syysvireessä, vaikka joukkueen peliesitykset olivatkin vieraskentillä ailahdelleet ankarasti. Kotihallissaan Raksilassa joukkue on ollut lähes pysäyttämätön tällä kaudella.

Kotijoukkueena iltaan luistelleet saukkopaidat olivat suvantovaiheen selätettyään napanneet viimeisestä kuudesta pelistään viisi voittoa ollen kolmen ottelun voittoputkessa. Kisa saapui peliin yhdeksän pelin tauon saattelemana.

Ensimmäisessä erässä näkyi selkeästi molempien joukkueiden palo voittaa. LeKi pyrki heti alkuvihellyksestä saakka ottamaan otteen pelistä fyysisellä pelillä ja korkealla karvauksella K-Laserin käyttäessä kovaa liikettään edukseen.

LeKi onnistui tasaisen alun jälkeen nappaamaan itselleen kuskin paikan, kun vasta pari viikkoa sitten LeKiin hankittu Mikael Ruohomaa viimeisteli 1-0 osuman ja ensimmäisen Mestis-maalinsa heti avausottelussaan saukkopaidassa hienon kuvion päätteeksi. Konkariosaston Jose Nippalan ja Johannes Alasen esisyötöstä Ruohomaa pääsi nousemaan laidalta kohti maalia ja mies ampuikin terävällä rannelaukauksella nimensä kotiyleisön tietoisuuteen.

Tämän jälkeen LeKi alkoi saada ottelun hallintaa itselleen ja kova karvaaminen tuotti yhä useammin tulosta vahvojen Kisa-hyökkääjien käyttäessä pientä kotikaukaloa hyödykseen maksimaalisesti.

Toinen erä toi tullessaan reilu 400-päiselle kotiyleisölle runsaasti tapahtumia ja toimintaa.

Ottelun vauhtia kuvasi hyvin tilanne, jossa K-Laserin ollessa ylivoimalla vieraiden Joonas Ryynänen kopautti taklaustilanteen päätteeksi LeKin puolustajaa naamaan mailallaan saaden 2+2 korkeasta mailasta.

Vähän jäähyn jälkeen LeKi onnistui lisäämään johtoaan nopeaan tahtiin useampaan otteeseen. Ensin Jarkko Näppilä vei kauden neljännellään LeKin 2-0 johtoon ja jo aiemmin maalannut Ruohomaa pääsi tulostaululle toistamiseen tehtyään heti perään 3-0 luvut. Ruohomaa saa kiittää maalistaan loistavan karvauksen päätteeksi avopassin tarjoillutta Sami Holappaa.

Ottelun epäonnisin tilanne nähtiin ajassa 31:13, kun Tomi Peltosen maalineditse kulkenut syöttö meni suoraan LeKi-pakki Eero Hyvärisen mailasta sisään, kun mies yrittä epätoivoisesti katkaista syöttöä.

K-Laserin iloa ei kuitenkaan pitkään kestänyt, kun ehkä kauden parhaan eränsä pelannut Kisa pisti lisää vettä myllyyn. Konkarihyökkääjä Jarkko Pyymäki onnistui one-timerista ja lukemat muuttuivat nopeasti 4-1:n. Maali oli Pyymäen ensimmäinen tällä kaudella. Muuten kelvollisesti maalillaan pelanneen Jonathan Iilahden musta hetki oli työmyyrän onni.

LeKi onnistui kahden miehen ylivoimalla lisäämään johdoksi jo 5-1, mutta K-Lase ei luovuttanut. Jussi Nättinen riisti helponnäköisesti kiekon Jarkko Näppilältä ja viimeisteli läpiajon päätteeksi kavennuksen.

Viimeisessä erässä LeKi peruutteli ja K-Laser pyrki saada peliä tasoihin. Vierasjoukkue tulikin erään kovalla liikkeellä saaden kotijoukkueen puolustuspäätyyn useita hyviä pyörityksiä.

Lopulta ainoaksi maaliksi viimeisessä erässä kuitenkin jäi Iiro Memosen viimeistelemä osuma, joka jäänee Mestis-historiaan yhtenä komeimmista osumista. Ville-Matti Koponen antoi loistavan kovan syötön takatolpalle Riku Toivolle ja Toivo jatkoi vielä salamannopeasti toiselle takatolpalle, josta Memonen sai viimeistellä kaikessa rauhassa.

LeKin matka jatkuu lauantaiksi Savonlinnaan vieraspeliin SaPKoa vastaan K-Laserin matkustaessa Turkuun.