Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hallitsevat mestarit tv-kameroiden valoissa

 
Hallitsevat mestarit tv-kameroiden valoissa

Mestis palaa maanantaina lyhyeltä maajoukkuetauolta yhden ottelun voimin. MTV3 Maxin tv-kameroiden valoissa kohtaavat viime keväänä mestaruuksia juhlineet joukkueet, ovathan illan isännät, Kiekko-Laser, Suomi-sarjan hallitsevia mestareita ja vierailija Jokipojat Mestiksen hallitseva mestari. Oululainen sarjanousija on ollut ehdottomasti Mestiksen alkukauden positiivisin yllätys, kotkapaidat ovat läpi syyskauden pelanneet voittavaa jääkiekkoa. Jokipojat saapuu Oulun Raksilaan hyvässä vireessä, joensuulaiset ovat kolmen ottelun voittoputkessa.

Kiekko-Laserilla hurja kotisaldo

Sarjanousija Kiekko-Laserin syyskausi on yllättänyt monet. Viihdyttävää ja ennen kaikkea voittavaa jääkiekkoa pelaavat Mikko Mannerin valmentamat kotkapaidat ovat läpi kauden kuuluneet sarjan kuumimpien kärkijoukkueiden kastiin. Ennen maanantain kamppailua sarjassa sijalla kolme oleva Kiekko-Laser on voittanut 19 pelaamastaan ottelusta 11 ja kotisaldo on vieläkin komeampi: 11 ottelua, yhdeksän voittoa. Kolme viimeisintä kotiotteluaan Raksilassa Kiekko-Laser on voittanut maalierolla 14-4. SaPKo ja Sport jäivät Oulussa maaleitta, KooKoo teki neljä, mutta hävisi silti maalein 6-4.

Kiekko-Laserin ainoat kotitappiot kuluvalta kaudelta ovat neljännen kierroksen tappio TuTo:lle syyskuussa, sekä voittomaalikilpailussa tullut tappio Hokille reilut kolme viikkoa sitten. Kiekko-Laser pelasi viimeksi keskiviikkona (10.11), kun se hävisi Hokille Kajaanissa selkein numeroin 1-6. Hokki vei viimeisen erän maalein 4-0.

Pistepörssin kärkinimet vastakkain maanantaina

Jokipojat saapuu Raksilaan hyvässä iskussa ja peräti yhdeksän päivän ottelutauko allaan. Lokakuun lopussa se hävisi kolme ottelua peräkkäin, mutta viimeisistä kolmesta ottelusta Jokipojat ovat keränneet kolme voittoa ja kahdeksan sarjapistettä yhdeksästä mahdollisesta. Lauantaina 6. marraskuuta TuTo johti ottelua Mehtimäellä jo 0-3, mutta Jokipojat kiri tasoihin ja vei lopulta voiton voittomaalikilpailussa. Kolmen ottelun voittoputken täydentävät voitot Kiekko-Vantaasta vierasjäällä 6-3, sekä kotivoitto LeKi:stä maalein 4-1. Jokipojat hakee maanantain ottelussa myös revanssia, hävisihän joukkue Kiekko-Laserille syyskuussa Joensuussa 1-5. Jokipoikien sarjasijoitus ennen illan ottelua on kahdeksas, mutta keskikastin tasaisuutta kuvaa hyvin se tosi asia, että voitolla Jokipojat nousisi sarjassa neljä pykälää, sijalle neljä.

Kiekko-Laserin parhaan pistemiehen kypärää kantaa hurjassa iskussa oleva Jyri Junnila, Mestiksen pistepörssin kolmonen, joka on iskenyt 19 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 13+7=20. Kotkapaitojen kapteeni Toni Kiren (6+5=11) on Mestiksen puolustajien pistepörssin nelonen ja joukkueensa sisäisen pistepörssin kakkonen. Kiekko-Laserin pelaavaan kokoonpanoon maanantaina palaavat puolustajat Mikko Niemelä (viisi ottelua, 0+2) ja Tommi Leinonen (kuusi ottelua, 0+4), sekä joukkueen sisäisen pistepörssin kolmonen, hyökkääjä Ville Rajala (16 ottelua, 3+8=11). Maalissa pelannee eniten tällä kaudella Mestiksessä otteluita torjunut Antti Rautiola, jonka torjuntaprosentti 18 pelatusta ottelusta on 90,94 %. Rautiola on torjunut kaksi nollapeliä, jotka molemmat marraskuun alussa kotiotteluissa Oulussa.

Jokipojat tuo maanantaina tv-kameroiden eteen Mestiksen pistepörssin tämän hetkisen ykkösnimen. Viime kaudella 41 tehopistettä (6+35) SaPKo:n pässipaidassa iskenyt ja Mestiksen pistepörssissä sijalle 13 sijoittunut Ville Eskelinen on takonut kuluvalla kaudella 19 pelaamassaan ottelussa 22 tehopistettä (3+19) mitkä oikeuttavat pistepörssin kärkipaikkaan. 11 tehopisteen (4+7) jenkkihyökkääjä Jordan Fox on sivussa pelikiellon takia, mutta Jokipoikien hyökkäyskalustoon lisävoimaa tuo paluumuuttaja Jarkko Malinen. Kuluvalla kaudella Malinen on pelannut SM-Liigaa KalPa:ssa kolme ottelua (0+0, 2 jm), sekä Mestistä SaPKo:ssa 14 ottelua (4+4=8). Viime kaudella Malinen pelasi Jokipoikien mestarijoukkueessa. Runkosarjasta tilastoihin kirjattiin 32 ottelua (12+13=25) ja kevään Play Offseista yhdeksän ottelua (5+4=9). Pitkäaikaistoipilaista sivussa ovat puolustajat Jarkko Immonen, sekä Ville Väänänen. Maalissa pelannee Antti Härmä (15 ottelua, 90,45 %).

Se kuuluisa eka kymppi

Maanantain ottelussa isoa roolia näyttelee ottelun alku, valmentajien termein 'eka kymppi'. Jokipoikien pitkä ottelutauko, sekä noin kuuden tunnin bussissa istuminen näkyvät varmasti ottelun alussa ja kotkapaidat tulevat aina kotiottelussaan todella kovaa ottelun alkuun, se on nähty aiemmissa Raksilan kamppailuissa. Raksilassa kaukalo on tunnetusti suurikokoinen, mutta tämä sopii myös Jokipojille hyvin, pelaahan joukkue varsin isolla jäällä myös kotonaan Mehtimäellä.

Illan ottelun nähdään siis suorana lähetyksenä MTV3 Max kanavalla kello 18:15 alkaen. Selostajana toimii Sebastian Waheeb ja kommentaattorina Jami Kauppi.

Mestiksen (Jari Hotti) tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää