Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Raksilan kuningas palaa kärppänuttuun

 
Raksilan kuningas palaa kärppänuttuun

Yksi suurimmista kärppäkannattajien suosikeista Petr Tenkrat palaa takaisin Kärppiin. ”Tuntuu, että palaan kotiin. Oulussa on paljon ystäviä, hieno organisaatio ja erittäin hyviä muistoja neljän kauden ajalta”, lähtemättömät jäljet huikeilla maalintekijän taidoillaan ja soturin luonteellaan Raksilan jäähän jättänyt tshekkihyökkääjä iloitsee.

Tenkrat saapuu Ouluun yhdessä Pavel Rosan kanssa. Molemmat pelaajat ovat mukana liigakamppailussa tiistaina 26. lokakuuta, kun Kärpät kohtaa Ässät kotiareenallaan. ”Olemme pelanneet yhdessä Tshekin maajoukkueessa, nyt yhteistyö jatkuu Kärpissä.”

33-vuotiaan Tenkratin alkukausi Ruotsissa ei sujunut tavoitteellisen pelaajan odotusten mukaisesti ja hän palasi kotimaahansa etsimään uutta tilaisuutta. ”Olen hyvin kiitollinen, että Kärpät antaa minulle mahdollisuuden. Skellefteåssa harjoituskausi sujui hyvin, mutta sitten jouduin penkille ja sain pelata vain muutamia vaihtoja. En saanut alkukauden aikana mahdollisuutta näyttää osaamistani.”

Päävalmentaja Mikko Haapakoski odottaa, että molempien tshekkihyökkääjien kokemus ja taito auttavat joukkuetta eteenpäin. ”Tenkratilla on ratkaisuvoimaa, jota tarvitsemme. Molemmat uudet pelaajat tuovat myös hyökkäysrintamaan tervettä kilpailua, jota meillä ei tähän asti ole ollut.”

Petr Tenkrat pelasi Kärpissä kaudet 2002 - 2006 ja jätti lähtemättömän muiston pohjoisen petojen kannattajien sydämiin. Kaksi SM-liigan mestaruutta, pronssi- ja hopeakausi ovat juurtuneet pysyvästi myös Tenkratin muistoihin. ”Ensimmäisen mestaruuden muistot eivät haalene. Toivon, että voin olla auttamassa joukkuetta ja tarjoamassa yleisölle uusia huikeita hetkiä ja menestystä.”

Ensimmäisellä ja Kärppien hopeaan päättyneellä kaudella 2002 - 2003 Tenkrat teki uransa piste-ennätyksen, 21 + 19 = 40. Seuraavien kolmen kauden aikana 30 pisteen raja paukkui rikki joka vuosi. Kauden 2004 - 2005 päätteeksi hän tykitti mestaruuden varmistaneen voittomaalin Jokereiden kotikaukalossa.

Kärppien lisäksi Tenkrat on pelannut SM-liigaa myös HPK:n ja Ilveksen riveissä kaudella 1999 - 2000. Kahden Anaheimissa kamppaillun NHL-kauden jälkeen hän palasi Suomeen ja petopaitaan. Oulusta suoraviivainen ja väkevän laukauksen omaava hyökkääjä lähti takaisin NHL:ään kaudeksi 2006 - 2007. Boston Bruinsissa hän pelasi 64 ottelua tehoin 9 + 5 = 14.

Pohjois-Amerikasta hän siirtyi kasvattajaseuransa HC Kladnon kautta Ruotsiin. Timråssa kului kaksi kautta ja viime kaudeksi matka jatkui Skellefteån paitaan.

NHL-pelejä hänellä on takanaan 177 ja SM-liigamatseja 229. Tshekin MM-kisajoukkueessa hän pelasi keväällä Tshekin hopeakeväänä 2006 ja 2007.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää