Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kiekko-Laser tyrmäsi Jokipojat Joensuussa

Ennakkoasetelma Joensuun ottelusta oli, että tulee tiukka, tasainen ja vauhdikas ottelu. Jokipojat oli hienoinen ennakkosuosikki. Peli oli kuitenkin ensimmäistä 10 minuuttista lukuunottamatta täydellistä K-Laserin hallintaa. Jokipojilla meni pieleen kaikki mahdollinen: maalivahtipeli ontui, puolustaminen oli luokatonta ja hyökkäyksissä ei joukkue onnistunut millään sektorilla. Kiekko-Laserin peli sitä vastoin oli lähes tulkoon täydellistä samoilla osa-alueilla, missä joensuulaiset epäonnistuivat.

Ottelu alkoi kotijoukkueen painostuksella. Jokipojilla oli lukuisia paikkoja siirtyä johtoon, etenkin ensimmäisen ylivoiman aikana, kun K-Laserin Tomi Peltonen istui kaksiminuuttistaan ajasta 0:58 lähtien. Oululaisten puolustus kuitenkin kesti tänään upeasti pelanneen maalivahtinsa Antti Rautiolan johdolla. Kuin varkain K-Laser siirtyi ottelussa johtoon, kun pelikello näytti 12:37. Markus Himangan hieno siniviivamaali yllätti epävarmasti pelanneen Jokipoikien nuoren maalivahdin Eemeli Sivosen. Ajassa 13:27 Jokipojat sai tilaisuuden pelin tasoittamiseen ylivoimalla, mutta  joukkue ei saanut aikaan yhtään kunnon laukausta kohti maalia K-Laserin maalia.

Tuosta alkoikin Jokipoikien painajainen. Kärpissä aiemmin vaikuttanut Jyri Junnila pisti kiekon  toisen kerran Jokipoikien maaliin ajassa 16:07 ihan Sivosen jalkojen juuresta. Osa Jokipoikien kannattajista poistui tuossa vaiheessa jo ravintelin puolelle odottelemaan toista erää. "Jäälin ihmiskuula", Antti Aarnio siirtyi kuluttamaan K-Laserin jäähypenkkiä vielä koukkaamisesta ajassa16:21, mutta Jokipoikien ylivoima ei toiminut. Kotijoukkueen maalivahdille Sivoselle merkattiin erässä vain kaksi torjuntaa ja kaksi päästettyä maalia. Laser käytti maalipaikkansa kovalla prosentilla.

Toisessa erässä K-Laser jatkoi painostustaan ja Jokipojat vajosi koko ajan syvemmälle paniikkitilaan. Kun Jokipoikien Teemu Heikkinen istui joukkuerangaistusta väärästä vaihdosta, rankaisi K-Laser jälleen ajassa 24:37. 3-0 osuman viimeisteli Ville Rajala Antti Maaningan ja Jussi Nättisen syötöistä. Jokipojat näytti tuossa vaiheessa olevan jo lyöty. Kotijoukkueen tahkoamiseen pientä valoa toi viime kaudella RoKissa vaikuttaneen Ossi Karhusen ylivoimamaali ajassa 26:09 Roberts Jekimovsin sekä Ville Eskelisen syötöistä. Maali jäi kuitenkin ärjylauman ensimmäiseksi sekä viimeiseksi.

K-Laser meni tuon jälkeen menojaan. Riku Toivo iski ylivoimalla neljännen maalin ajassa 29:56, jonka jälkeen Sivonen jätti Jokipoiken maalin Antti Härmän vartioimaksi.  Tämän jälkeen K-Laserin Junnila osui tänään toistamiseen, kun peliä oli pelattu 39:01. Ottelu oli siten toisen erän jälkeen vahvasti Laserille jo 1-5. Kolmas erä olikin maaliton, molemmat joukkueet näyttivät odottelevan pelin päättymistä. Pisteet tänään Ouluun ilman jossitteluja.

K-Laserin valmentaja Mikko Manner oli suojattiensa otteisiin tyytyväinen. -Tämä on niitä hetkiä, jolloin valmentaja voi olla onnellinen. Teemana tänään oli maalinedustilanteiden voittaminen ja siinä onnistuttiin. Jokainen pelaaja jätti kaikkensa jäälle. Maalivahtipeli oli hyvää ja SM-liigaa pelannut Jyri Junnilakaan ei kalastellut vain tehopisteitä, vaan tuli myös täysillä alas.

Jokipoikien luotsi Jukka Varmanen oli sitä vastoin erittäin pettynyt. -Pelaamisella ei ansaittu tänään yhtään enempää, vaikka paikkoja pelin alussa olikin. Ei ole syytä selitellä, vastustajalle on nostettava hattua. Tänään pelivalmius puuttui.

Kiekko-Laser jatkaa pelejään jo huomenna, jolloin Oulun Raksilaan se saa vieraakseen TuTon. - Huomenna joukkue on valmis uhraamaan kroppansa samalla tavalla kuin tänään, lähetti Manner terveisiä Turun suuntaan. Jokipoikien pelit sitä vastoin jatkuvat sunnuntaina kotihallissa nuorten maajoukkuetta vastaan. -Ylihuomiseen meillä on vielä paljon parannettavaa, huokaili Varmanen.