Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bears kaatui helteessä

Otteluun lähdettiin selkeistä asetelmista, sillä voiton merkitys pudotuspelipaikkaa ajatellen oli jo viikkoja aiemmin selvinnyt molemmille joukkueille. Voittaja jatkaisi pudotuspeleihin häviäjän jäädessä niiden ulkopuolelle. Lightsilta odotettiin monipuolista hyökkäystä RB Mikko Suutarin ja QB Scott Mackeyn johdolla, kun taas vierailijoiden pelin tiedettiin jo ennalta pohjautuvan hyvin pitkälti RB Nate Lewisin varaan. Bears oli onnistunut kaatamaan Northern Lightsin Porissa kesäkuun alussa.

Lewis näyttikin vaarallisuutensa ensimmäisellä puoliajalla siirtäen väkisin vierailijat hienoiseen yllätysjohtoon. Lights palasi peliin kuitenkin nopeasti, ja Mackeyn ja Suutarin maaleilla isännät siirtyivätkin nopeasti 14-7 -johtoon. Hieman yllättäen myös heittopeliä ajoittain esittäneet vieraat turvautuivat ensimmäisen puoliajan lopulla myös erittäin mielenkiintoisiin kuvioihin, kun pelinrakentajan paikalle astellut RB Lewis linkosi itse pitkän heiton ja juoksi myös itse pitkiä siivuja pelinrakentajana neljän laitahyökkääjän aloitusmuodostelmasta.

Lights sai vielä aivan toisen neljänneksen loppuhetkillä aikaiseksi erinomaisen tehokkaan hyökkäysvuoron, jonka aikana muutamalla näyttävällä heittokuviolla sekä Mikko Suutarin juoksuilla lisättiin johdoksi - ja puoliaikatilanteeksi - 21-7 kotijoukkueelle.

Puoliajalla katsomossa arveltiin jo Northern Lightsin menevän menojaan, mutta Pori Bears ja Nate Lewis olivat toista mieltä. Järkälemäistä keskushyökkääjää on koko kauden tunnetusti ollut erittäin hankala saada kiinni takaapäin, eikä temppu onnistunut oululaisiltakaan. Lewis löysi toisella puoliajalla kahdesti miehenmentävän raon Lights-puolustuksesta ja vei molemmilla kerroilla pallon aina loppuun saakka.

Kotijoukkueen onneksi Lights-hyökkäys oli toisella puoliajalla yhä vedossa. Aappo Salorannan pitkillä kiinniotoilla ja Suutarin taidokkailla leikkauksilla oululaisten onnistui takoa toisella puoliajalla toiset kolme touchdownia ja ratkaista siten ottelun itselleen. Mikko Suutari viimeisteli ottelussa kolme maalia Scott Mackeyn juostessa itse kaksi aivan vieraiden maalin edustalta. Lisäksi Mackey löysi toisella puoliajalla TE Riku Riepulan tyylikkäällä heittokuviolla puolustuksen keskelle.  Näin lopputulokseksi muodostui 41-21 Northern Lightsille.

Ottelun lopputuloksen ollessä vielä epäselvä syntyi tuomitsijoiden ja vierasjoukkueen välille sanaharkkaa epäselvästä tilanteesta, ja yksi porilaisten pelaajista ajettiin ulos kentältä. Vastaava kenties hieman liian aikaisin vihelletty tilanne harmitti myös kotijoukkuetta ensimmäisellä puoliajalla, joten mahdollisiin tuomarivirheisiin ei ottelu ratkennut. Lights pelasi ottelussa tasaisemmin ja kykeni siirtämään pelivälinettä niin ilmateitse kuin juostenkin. Pori jatkoi koko kauden kestänyttä linjaa, jossa joukkue juhlii tai kaatuu Nate Lewisin mukana. Syystä tai toisesta vieralijoiden aikaisemmilta kausilta tuttu tehokas heittopeli on tällä kaudella ollut hakusessa.

Tulos tietää kotijoukkueelle mahdollisuutta hieman hengähtää pudotuspelipaikan varmistuttua. Ensi viikonloppuna pelattavassa ottelussa Vantaan TAFT:a vastaan voi olla niinkin mielenkiintoinen tilanne, ettei ottelun lopputuloksella ole merkitystä kummankaan joukkueen sarjasijoitukseen. Toisaalta muiden pelatessa sopivasti ristiin on Lightsilla edelleen mahdollisuus nousta sarjan kolmanneksi. TAFT voi olla myös Lightsin välierävastustaja, joten otteluun lähdetään joka tapauksessa varmasti pelaamaan voitosta.

Välierävaiheessa kahden viikon kuluttua Lights matkustaa vieraskentälle joko pääkaupunkiseudulle tai Kouvolaan. Välierissä panoksena on paikka ykkösdivisioonan finaaliotteluun, Spagettimaljaan, jossa Northern Lights pelasi häviävänä osapuolena viime kaudella.

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Lightsille avausvoitto

Ottelu lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Oulun Northern Lights on tehnyt sopimuksen tukimies Nick Garrattin kanssa.