Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Indians selvästi parempi

 
Indians selvästi parempi

Tappio sysää joukkueen tiukemmin sarjan tyvipäähän. Northern Lights on saavuttanut kauden viidestä ensimmäisestä ottelustaan vain yhden voiton. Kauden kaikki jäljellä olevat ottelut on todennäköisesti voitettava, mikäli joukkue mielii pudotuspeleihin.

Rumin lukemin päättynyt ottelu oli Lightsin näkökulmasta tylyä katseltavaa lähes alusta loppuun. Lightsin viime aikoina parantunut juoksuhyökkäys ei toiminut odotetulla tavalla, eikä heittopelistä ollut tällä kertaa paikkaamaan tilannetta. Lightsin tämän kauden helmasynti – tiputetut pallot – nostivat jälleen rumaa päätään. Joukkueen suoritusvarmuus ei sunnuntaina ollut lainkaan kohdallaan. Pari kertaa pallosta jouduttaan myös luopumaan rähmäysten vuoksi.

Puolustuksen puolella Lightsilta nähtiin ajoittain hyviä otteita, mutta liian usein pitkät heitot koituivat joukkueen kohtaloksi. CB Niklas Krogerus nappasi ottelussa yhden syötönkatkon, mutta muuten joukkueen puolustuspeli oli murheellista seurattavaa. Ratkaisevat virheet tärkeissä paikoissa riittivät Kouvolan hyökkäykselle, joka toimi hyvin niin heittäen kuin juostenkin. Hyökkäys ei antanut puolustukselle tarpeeksi lepoaikaa sunnuntain ottelussa.

Toisella puoliajalla Lights sai avattua pistetilin WR Aappo Salorannan napatessa pallon kiinni maalialueella. Maalia edelsi pirteä hyökkäysvuoro, jonka aikana edettiin sekä juosten että heittäen. Tasainen ja varma eteneminen ei muilta osin oululaisjoukkueelta ottelun aikana juuri onnistunut. Ottelua seuranneena voi nähdä, että vaikka taitoa joukkueelta löytyykin, on suoritusvarmuudessa vielä parannettavaa kauden seuraavia otteluita ajatellen.

Lisäharmia oululaisjoukkueelle toi vielä puolustuksen linjamies Jaakko Aholan ikävä loukkaantuminen, jonka vuoksi mies jouduttiin kuljettavaan ambulanssilla sairaalaan. Alustavien tietojen mukaan Aholan vamma on olkapäävamma.

Jatkokautta ajatellen tappio oli Northern Lightsille paha isku, mutta aivan vielä ei kaikkea toivoa pudotuspelipaikasta tarvitse heittää. Northern Lights on sarjassa viimeisenä, mutta neljäntenä majaileva Pori Bears on vain yhden voiton päässä hävittyään lauantaina Helsinki 69ersille. Näin ollen pudotuspelipaikkaa ajatellen Lightsin on voitettava Bears kotonaan 8.8. yli kahdella maalilla ja pidettävä muissa kahdessa ottelussa pintansa Bearsin kanssa tasatahtiin. Muidenkin joukkueiden saavuttaminen – ja matemaattisesti vaikkapa koko runkosarjan voitto – on vielä mahdollista, mutta epätodennäköistä.

Seuraavaksi Lights pelaa kotonaan 3.7. klo 16, kun Helsinki 69ers matkustaa oululaisten vieraaksi. Ottelun panokset kotijoukkueelle ovat sanomattakin selvät – vain voitto kelpaa. Tervetuloa kannustamaan joukkue voittoon.

Northern Lightsin tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Northern Lights ry - logo

Northern Lights - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Lightsille avausvoitto

Lightsille avausvoitto

Ottelu lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Oulun Northern Lights on tehnyt sopimuksen tukimies Nick Garrattin kanssa.

Lue lisää