Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

OLS tuli hopealle

Oulun Luistinseura joutuu tänä vuonna tyytymään hopeamitaleihin, kun se hävisi toisen loppuottelun Helsingin IFK:ta vastaan maalein 2-1.

Sääennuste oli väärässä. Tänään piti olla aurinkoinen huippukeli jääpallolle, mutta Kalliossa satoikin ensimmäisen puoliajan ajan raejuustoa. Ensimmäinen erä oli tasaista pitkän pallon lyöntiä. Vaarallisia maalipaikkoja luotiin vain vähän. Kotijoukkue aloitti maalinteon kolmen minuutin pelin jälkeen. Juha Nousiainen istui samaan aikaan jäähypenkillä. OLS painosti ensimmäisellä puoliajalla vähän enemmän. HIFK joutui ottamaan jäähyn reilun vartin pelin jälkeen. Jäähyn lopulla OLS onnistui tasoittamaan. Puoliaikatilanne 1 - 1.

Toiselle puoliajalle OLS tuli hyvällä sykkeellä, muttei onnistunut murtamaan HIFK:n tiukkaa puolustusta alun sekä lopun hyvästä painostuksesta huolimatta. Punaiset olivat puolestaan tänään kuten keskiviikkonakin tehokkaampia. Paikkoja oli vähän, mutta vähämaalisessa pelissä vähäkin riitti. Reilun tunnin pelin jälkeen syntynyt Teijo Laitisen tekemästä ja Mika Mutikaisen syöttämästä maalista tuli ratkaisumaali.

HIFK käytti tilanteet hyväksi

Ilari Moisala arvioi ottelun jälkeen, että vastustajan voitto oli ansaittu.
- He käyttivät paikkansa paremmin hyväksi, hän mietti.
”Ilun” mukaan OLS ei päässyt finaalisarjassa omalle tasolleen. Puoleen kenttään asti päästiin ongelmitta, mutta ratkaisupaikkoihin päästessä jouduttiin vaikeuksiin.

HIFK joukkue oli tietenkin hyvillä mielin pelin jälkeen. Maalivahti Harri Olbertin mielestä HIFK tahtoi voittoa enemmän kuin OLS.
- Siltä se näytti. Taistelimme kokoajan emmekä antaneet tuumaakaan periksi, hän sanoi.

Vaikka hopea on tänään pettymys, kausi meni kuitenkin kokonaisuutena hyvin. Kuten hyvin tiedetään, Luistinseura menetti kuusi avainpelaajaa viime kaudesta ja ajoittain joukkueen esitys ei lupaillut näin hyvää sijoitusta. OLS kiittää kannattajia, sponsoreita ja kaikkia seuran toiminnassa mukana olleita kuluneesta kaudesta sekä HIFK:ta finaalin järjestelyistä.

Timo Tiusanen palaa OLS:n valmentajaksi

OLS:n jääpallon edustusjoukkueen päävalmentajaksi palaa tuttu mies.

Lue lisää
Sunnuntaina vieraaksi Kampparit

Sunnuntaina Ouluun saapuu sarjajohtaja Mikkelin Kampparit, joka on saanut kaksi pistettä kaikista kymmenestä pelistään.