Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kärpät saa Sulakista monipuolisen, hyvin liikkuvan puolustajan. Sulak istuu hyvin KHL:ään siirtyneen Jakub Krejcikin jättämään aukkoon, Kärppien puolustuksen vasemmalle puolelle.

- Libor on kansainvälisen tason pelaaja, joka on esiintynyt MM-kisoissa ja alkaa olla jo vakiokalustoa EHT:llä. Hän on erittäin tervetullut lisä meidän nopeaan pelitapaan, joka vaatii hyvää luistelua ja liikkuvuutta. Hän on meille tuttu pelaaja Liigasta, ja hän on jo osoittanut olevan huippupelaaja tässä sarjassa. 

Kärppien pakisto kaudelle 2020 – 21 alkaa Ahon mukaan olla kasassa. Sulakin hankinta ja Taneli Ronkaisen hyvin edennyt kuntoutuminen antavat valmennukselle monipuoliset työkalut puolustukseen.

Sulakille Kärpät oli looginen valinta, kun hän pohti missä voisi ottaa seuraavan askeleen urallaan. Kärpät on vastustajana tuttu kahden Liigassa pelatun kauden jälkeen.

- Kärpät on yksi parhaista organisaatioista koko Euroopassa. Tämä on oikea askel minulle, sillä pidän joukkueen tyylistä ja tavasta pelata. Liiga on minulle hyvä sarja, sillä siellä pelataan nopeaa ja fyysistä peliä, sekä lauotaan paljon.

Sulak on viettänyt kesänsä rankan harjoittelun merkeissä. 189-senttisen rungon pitäisi liikkua jäällä sulavasti ja terävästi, kun mies saapuu Ouluun heinä-elokuun vaihteessa

- Minusta tuntuu tällä hetkellä todella hyvältä. Olen käynyt kaksi kertaa viikossa jäällä. Lisäksi olen tehnyt viikossa kolme voimaharjoitusta crossfit-salilla ja kaksi juoksu- ja räjähtävyysharjoitusta.
 

NHL-sopimus taskussa Liigaan – Tehokausi poiki näytönpaikan

Sulak pelasi ensimmäiset täydet kautensa miesten peleissä kausina 2015 – 17, kun hän edusti EBELissä pelaavaa tsekkijoukkuetta, Orli Znojmoa. 106 runkosarjaottelua kahden kauden aikana tuottivat pisteet 16+30=46. Kahden EBEL-kauden jälkeen hän allekirjoitti kaksivuotisen tulokassopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa.

Ensimmäisen sopimusvuoden Sulak vietti kuitenkin lainalla Liigassa, Lahden Pelicansissa. Kaudella 2017 – 18 pelaamassaan 42 runkosarjaottelussa Sulak iski tehopisteet 9+23=32 ja oli koko Liigan 8. tehokkain puolustaja. Sulak oli Pelicansin kolmanneksi tehokkain pelaaja, edellään vain hyökkääjät Iikka Kangasniemi ja Jesse Saarinen. Kun Pelicansin kausi 2017 – 18 päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, liittyi Sulak vielä Detroitin farmiseura Grand Rapids Griffinsin riveihin kahden runkosarjaottelun ajaksi

Kauden 2018 – 19 Sulak aloitti Red Wingsin NHL-rosterissa. Tuolloin 24-vuotias puolustaja pelasi kauden alussa kuusi NHL-ottelua ilman tehopisteitä, ennen kuin tie vei takaisin AHL:n puolelle. AHL:ssä Sulak pelasi 61 ottelua pistein 5+9=14. Loppukaudesta Sulak sai vielä mahdollisuuden NHL:n puolella, mutta sairastuminen esti pelaamisen.

Kauden 2019 – 20 Sulak aloitti KHL:ssä Severstal Cherepovetsin riveissä, mutta 19 pelatun ottelun jälkeen tiet seuran kanssa erkanivat. Loppukauden hän pelasi Kouvolan KooKoossa, missä 31 ottelua tuottivat tehopisteet 7+9=16. KooKoossa Sulak pelasi joukkueensa toiseksi suurimpia peliminuutteja, 19 minuuttia ja 19 sekuntia ottelua kohden.

Sulak on pelannut urallaan Liigassa 73 ottelua tehopistein 16+32=48. 

Samu Tuomaalalle sopimus Liigaan

Kärpät on solminut lisäksi kaksivuotisen sopimuksen 17-vuotiaan Samu Tuomaalan kanssa. Tuomaala pelasi kaudella 2019 – 20 yhteensä 40 runkosarjaottelua Nuorten SM-Liigassa tehopistein 15+8=23. Tuomaala on varauskelpoinen kesän 2021 NHL-varaustilaisuudessa, ja hyökkääjää pidetäänkin yhtenä lupaavimmista suomalaisista pelaajista omassa ikäluokassaan.

Lähde: karpat .fi


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää
Tutut runkopelaajat jatkavat Kärpissä

Tutut runkopelaajat jatkavat Kärpissä

Kärppien Naisten Liigajoukkue on tehnyt kahdeksan jatkosopimusta.

Lue lisää