Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarit karkasivat toisella puoliajalla

 

Jaguaarit karkasivat toisella puoliajalla


Northern Lights oli valmistautunut Jaguaarien hyökkäystapaan edellisellä viikolla, mutta ottelu alkoi silti hermostuneesti vieraiden kannalta. Oman hyökkäyksen yskiessä Jaguaarit siirtyivät nopeasti 14-0 –johtoon hyvien hyökkäysvuorojen päätteeksi. Jyväskyläläisten hyvin harjoiteltu kiertopeli toimi muutamaan otteeseen mallikkaasti. Isäntien pelinrakentaja Santeri Supi löysi myös heitoillaan vastaanottajia hyvällä prosentilla.

Northern Lightsin kadoksissa ollut juoksupeli alkoi kuitenkin tuottaa tulosta, ja pian keskushyökkääjä Olli Mämmelä punnersikin lähietäisyydeltä uransa ensimmäisen liigamaalin. Jaguaarit pakotettiin luopumaan pallosta, ja Lights pääsi jälleen hyökkäämään. Eteneminen näytti hyvältä, kunnes tapahtui pahin mahdollinen. Andrew Keelille tarkoitetun heiton väliin ehti ensimmäisenä Jaguaarien puolustuksen linjamies, joka nappasi pallon suoraan ilmasta ja palautti sitä yli useita kymmeniä jaardeja. Kuten niin usein tapahtuu, tälläkin kertaa virhettä seurasi toinen. Heti ensimmäisellä yrityksellä isäntien laitahyökkääjä pääsi laidasta karkuun ja viimeisteli lukemiksi 21-7.

Lights pääsi vielä ensimmäisen puoliajan loppuun kokeilemaan kavennusta. Peli rullasikin hyvin, ja puoliajan lähestyessä Aappo Saloranta olikin erittäin lähellä tehdä maalin pelinrakentaja Nick Hardestyn syötöstä. Saloranta pysähtyi aivan maalilinjan tuntumaan, mutta maalia tilanteesta ei tuomittu.

Vain muutaman senttimetrin ylittäminen seuraavalla yrityksellä oli kuitenkin liikaa, sillä huono-onnisesti koko pelin ainoa epäonnistunut aloitussyöttö sattui juuri pahimmalla hetkellä. Liian kovaa syötetty pallo leijaili pelinrakentaja Hardestyn pään yli 20 jaardin linjan pahemmalle puolelle. Näin tauolle jouduttiin lähtemään Jaguaarien kahden maalin johtoasemassa.

Riku Riepulalta oli koko kauden ajan odotettu läpimurto-ottelua, ja perjantaina se vihdoin saatiin. Riepula pelasi koko ottelun varmasti ja nappasi helposti kauden suurimman määränsä kiinniottoja. Hienoin suoritus nähtiin kolmannella neljänneksellä, kun Riepula nappasi pallon laidassa, harhautti puolustajan ja väänsi väkisin pallon maaliin tehden tilanteeksi 21-14.

Tähän Lightsin ilonhetket pitkälti kuitenkin loppuivatkin. Alkoi Jaguaarien hyökkäysvuoro, jonka merkityksen tiesivät kaikki. Jos isännät saataisiin pysäytettyä, olisi Lightsilla mahdollisuus tehdä nousu ja tulla ottelussa rinnalle.

Hyökkäysvuoro ei jättänytkään varmasti ketään kylmäksi. Jaguaarit joutuivat yrittämään neljännellä yrityksellä puolenkentän tuntumasta, kun matkaa oli muutama jaardi. Isäntien hermo kuitenkin piti. Hetkeä myöhemmin Supin pitkä heitto maalialueelle pomppasi ilmaan takapuolustajan käsistä, mutta Lights-pelaajat eivät saaneet poimittua ”marjaa” ilmasta. Jaguaarit saatiin ajettua tämän jälkeen tilanteeseen, jossa neljännellä yrityksellä oli matkaa yli 15 jaardia. Jaguaarien hermot olivat kuitenkin jälleen rautaa, ja tästäkin tilanteesta selvittiin hienolla heittopelillä. Vain hetkeä myöhemmin Supi löysi laitahyökkääjänsä maalialueelta, ja Lights löysi itsensä jälleen kahden maalin tappioasemasta.

Loppupelistä ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Lights-hyökkäys hukkasi etsikkoaikansa ja sortui helppoihin virheisiin. Jaguaarit sen sijaan löivät vain lisää vettä kiukaalle ja mursivat oululaispuolustuksen niin heitoin kuin juoksuinkin. Viimeinen naula arkkuun nähtiin ottelun loppuminuuteilla, kun Jaguaarien seitsemännen touchdownin lisäpisteyrityksen aloitussyöttö hieman epäonnistui. Potkua ei saatu aikaan, mutta potkaisija Perttu Ahila sai silti kannettua pallon maalialueelle. Monessa kunnostautunut Ahila palkittiinkin ottelun jälkeen isäntien parhaana.

Jaguaarien rutiini liigatasolla näkyi perjantaina selkeästi. Vaikka Northern Lights pystyikin taistelemaan ottelussa ajoittain tasapäisesti, liian monet virheet ratkaisivat ottelun isännille. Isännillä eivät pallot juuri poltelleet sormissa. Lights sen sijaan ”kunnostautui” virheiden saralla tiputusten, syötönkatkojen, epäonnistuneiden aloitussyöttöjen ja väärien kuvioiden muodossa. Vaikka Jaguaarit eivät tänä vuonna taistelekaan runkosarjan voitosta, ei heitäkään vastaan ole missään tapauksessa mahdollista tehdä nähdyn kaltaisia virheitä omassa pelissä.

Hyviäkin asioita kuitenkin nähtiin. Riepulan onnistumisen lisäksi myös Olli Mämmelä onnistui ottelussa pallonkantajana. Lightsin juoksupeli toimi pelissä kohtuullisesti, ja Mämmelä taistelikin muutaman miehekkään siivun ottelun tiimellyksessä.

Tulos hautaa lopullisesti Lightsin pudotuspelihaaveet, joten jatkossa kyseessä on ainoastaan oman kunnian puolustaminen ja hyvien suoritusten tekeminen ensi kautta ajatellen. Alkukaudesta Lightsia saatettiin vielä pitää yllättäjänä, mutta jatkuva otteluiden häviäminen hiljentää nopeasti sellaiset puheet. Seinäjoen kovan taistelun jälkeen Lightsin otteet ovat näyttäneet viimeisen parin viikon aikana melko heppoisilta. Nähtäväksi jää, sinuuntuuko joukkue ensi viikonlopun otteluun vierailevia Rajaritareita vastaan. Lappeenranta on yksi tämän kauden mestarisuosikkeja, mutta Lights haluaa varmasti laittaa hyvän esityksen pystyyn viime viikkojen tapahtumien jälkeen.

Tule katsomaan jännittävää ottelua Northern Lightsin ja Rajaritarien välillä ensi lauantaina 23.7. klo 18.30!

Lightsin tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Northern Lights ry - logo

Northern Lights - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Lightsille avausvoitto

Lightsille avausvoitto

Ottelu lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Oulun Northern Lights on tehnyt sopimuksen tukimies Nick Garrattin kanssa.

Lue lisää