Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lightsin taistelu ei riittänyt voittoon

 

Lightsin taistelu ei riittänyt voittoon


Vahvasti juoksupainotteiseen Option-hyökkäykseen alkukauden ajan luottanut Crocodiles oli voittanut kaikki kauden aikaisemmat ottelut, joten ottelusta tiedettiin tulevan hankala vierasjoukkueelle. Option-hyökkäys on kuitenkin oululaisille hyvinkin tuttu menneiltä ajoilta – pelattiinhan Oulussakin kyseistä hyökkäysfilosofiaa noudattaen vuosikaudet. Tätä tietotaitoa hyödynnettiinkin viikon harjoittelussa tarkoituksena pysäyttää Crocodilesin amerikkalaisista koostuva ”kolmipäinen hirviö”, eli pelinrakentaja Alex Good ja keskushyökkääjät Greg Fountain ja Robert Bishop.

Avausottelussa murtuneita kylkiluitaan viime viikot parannellut keskushyökkääjä Mikko Suutari saatiin Seinäjoki-otteluun takaisin kokoonpanoon. Suutarin paluu tekikin oululaisjoukkueelle hyvää, sillä juoksupelillä saatiin rikottua 100 jaardin rajapyykki vahvaa ja fyysistä Crocodiles-puolustusta vastaan. Suutarin muodostama juoksu-uhka helpotti myös pelinrakentaja Nick Hardestyn iltapuhdetta, kun Seinäjoki ei voinut keskittyä täysillä vain hänen pyörittämänsä heittopelin pysäyttämiseen.

Crocodiles aloitti ottelun tutun väkevästi rynnimällä maalialueelle kahdella ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan. Lights ei kuitenkaan luovuttanut, vaan käynnisti oman määrätietoisen hyökkäyksensä kohti isäntien maalia. Stacey Thomasin napatessa pitkän Hardestyn heiton aivan maalialueen porteilla oululaisille tarjoutui mahtava tilaisuus avata pistetilinsä, kun neljällä yrityksellä piti selvitä eteenpäin ainoastaan yhden jaardin verran. Crocodiles-puolustus näytti kuitenkin kyntensä, ja oululaiset pidettiin ulkona maalialueelta.

Lähes sama tilanne toistui seuraavalla hyökkäysvuorolla, kun jälleen Northern Lights pysäytettiin vain muutaman jaardin päähän maalista. Paremmalla viimeistelyllä vierasjoukkue olisi voinut tasoittaa ottelun ensimmäisellä puoliajalla, mutta sen sijaan tauolle siirryttiin isäntien 14-0 –johdossa.

Kolmannen neljänneksen alkuun tapahtui heti pahin mahdollinen, kun pitkän palautuksen jälkeen pelinrakentaja Good vei pallon pohjiin jo ensimmäisellä hyökkäysyrityksellä. Kun vielä muutamaa minuuttia myöhemmin Good lisäsi Crocodiles-johdon jo kahteenkymmeneenkahdeksaan pisteeseen, näytti tilanne vierasjoukkueen kannalta jo huolestuttavalta.

Tästäkään huolimatta Lights ei kuitenkaan ollut valmis heittämään pyyhettä kehiin, vaan keskittyi määrätietoisesti pelaamaan omaa peliään. Pelinrakentaja Hardesty johdatti hyökkäystä heittämällä ensin maalin mieheen Stacey Thomasille ja Aappo Salorannalle. Kun peliaikaa oli jäljellä vielä reilut kahdeksan minuuttia, sulloi Hardesty itse pallon väkisin Crocodiles-maaliin tehden tilanteeksi 35-19 isännille.

Tämän lähemmäs vierasjoukkueen loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan molemmat joukkueet tekivät vielä yhden touchdownin tehden lopputulokseksi 42-27 Crocodilesille.

Tappio on aina tappio, mutta ottelusta jäi myös paljon hyvää käteen. Crocodiles on alkukauden esitysten perusteella sarjan mestarisuosikkeja. Sarjanousija Northern Lights pystyi kuitenkin panemaan menestymään tottuneille seinäjokelaisille kampoihin, ja jopa voitto olisi sunnuntaina ollut mahdollinen. Kaikki kunnia kuitenkin Crocodilesille, joka oli ottelussa niskan päällä ja ansaitsi voittonsa.

Northern Lights on kuitenkin jo jättänyt sunnuntain ottelun taakseen, ja keskittyy jo ensi viikonlopun kotiotteluun vaarallista Helsinki Wolverinesia vastaan. Wolverines on sarjassa neljäntenä ja menossa tällä menolla pudotuspeleihin. Lights voi kuitenkin katkaista voitolla Ahmoilta siivet ja tehdä loppukauden pudotuspelitaistelusta erittäin mielenkiintoisen.

Kotiotteluissa Northern Lights on ollut tällä kaudella lyömätön. Tule katsomaan, jatkuuko sama tahti ensi lauantaina 9.7. klo 16.00 Castrénin kentälle!

Lightsin tiedottesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Northern Lights ry - logo

Northern Lights - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Lightsille avausvoitto

Lightsille avausvoitto

Ottelu lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Oulun Northern Lights on tehnyt sopimuksen tukimies Nick Garrattin kanssa.

Lue lisää