Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lightsille arvokas kotivoitto

 

Lightsille arvokas kotivoitto


Voiton myötä Lights nousi kahdeksan joukkueen sarjassa viidennelle tilalle. Kauden nyt lähestyessä puoliväliään voidaan suurella todennäköisyydellä todeta, että Oulussa pelataan liigatason amerikkalaista jalkapalloa myös ensi vuonna. Myös pudotuspelipaikka on joukkueen ulottuvilla, joten loppukaudesta tulee varmasti jännittävä!

Lights lähti lauantain otteluun ehkä hieman yllättäen jopa ennakkosuosikin paineet niskassaan. Vaikka Trojans onkin perinteikäs liigajoukkue, on turkulaisten peli yskähdellyt pahasti tällä kaudella. Aikaisin aamulla Turusta lähtenyt vierasjoukkue oli silti selkeästi tullut pelaamaan, sillä ottelun alussa matkaväsymyksestä ei näyttänyt olevan tietoakaan. Trojans pelasi pirteästi puolustuksessa pysäyttäen Northern Lightsin kolme ensimmäistä hyökkäysvuoroa alkuunsa. Turkulaiset siirtyivät ensimmäisellä neljänneksellä johtoon pelinrakentaja Joonas Anderssonin (243 jaardia, 1TD) löytäessä nopean Ville Veneen (6 kiinniottoa, 141 jaardia) pitkällä heitolla juoksupainotteisen hyökkäysvuoron päätteeksi.

Lights sai vastattua välittömästi nopealla hyökkäysvuorolla, kun pelinrakentaja Nick Hardesty (411 jaardia, 5 TD) löysi ensin Aappo Salorannan (9/149) laidalla vapaana ja heti perään Salorannan uudestaan maalialueella. Hieman myöhemmin Trojans epäonnistui lentopotkussaan ja Lightsin puolustuksen linjamies Antti Myllylä pääsi peittämään pallon vieraiden maalialueella kuuden pisteen arvoisesti. Tavallisesta poiketen oululaisille oli koko pelin ajan vaikeuksia lisäpistepotkujen kanssa, sillä ainoastaan kaksi potkua onnistui koko pelin aikana.

Turku tasoitti kuitenkin ottelun vielä toisen neljänneksen päätteeksi, kun Andersson pommitti pallon laitahyökkääjä Veneelle ja pirteästi pelannut keskushyökkääjä Miko Ylikoski runnoi pallon väkisin sisään.

Puoliajan tilastot eivät olleet oululaisvinkkelistä kaunista katsottavaa. Kovaksi oletettu heittohyökkäys oli onnistunut saavuttamaan ainoastaan yhdet uudet yritykset, ja juoksupeli ei kulkenut minnekään.

Toinen puoliaika alkoi yhtä murheellisesti turkulaisten viedessä väkisin pallon oululaisten maalialueelle muodostaen vierasjohdoksi 18-12.

Kuin salaman lyönnistä Lights kuitenkin heräsi pelaamaan. Valmentaja Preston oli löytänyt puoliajalla sopivat lääkkeet aneemisen hyökkäyksen parantamiseen, ja toisella puoliajalla nähtiinkin aivan toisenlainen Lights-hyökkäys. Stacey Thomas (7/194) nappasi Hardestyn heittämän pallon ja juoksi vastustamattomasti puolesta kentästä maaliin. Sama tahti jatkui seuraavalla hyökkäysvuorolla, kun Hardesty karkasi Trojansin puolustuksen paineesta ja löysi Trojansin takakentän unohtaman Joonas Tainan (3/63) ylhäisessä yksinäisyydessään sivurajan tuntumasta. Näin Lights siirtyi ottelussa 25-18 –johtoon.

Turkulaisten hyökkäyksen takutessa Lights sai jälleen mahdollisuuden lisätä pistetiliään, eikä tilaisuutta jätetty käyttämättä. Pitkän hyökkäysvuoron jälkeen Taina oli jälleen pahanteossa napatessaan Hardestyn syötön kiinni maalialueella.

Trojansilla oli vielä tässäkin vaiheessa kaikki mahdollisuudet päästä takaisin mukaan peliin. Jännittävien vaiheiden jälkeen pallo päätyi kahdeksan jaardin päähän Lightsin maalista, kun turkulaisilla oli käytössään enää yksi yritys laittaa pallo maaliin. Pelinrakentaja Andersson juoksi rohkeasti itse kohti maalialueen kulmaa, mutta taklattiin ulos kentältä kolme jaardia ennen maalilinjaa.

Seuranneella hyökkäysvuorolla nähtiin päivän komein pommi, kun Stacey Thomas irtosi vastustamattomasti puolustajistaan ja nappasi Hardestyn heittämän tarkan kaaripallon turkulaispuolustuksen estelyistä huolimatta. Kiinnioton jälkeen Thomas pinkoi toiseen päähän 94 jaardin touchdownin arvoisesti samalla käytännössä ratkaisten ottelun.

Trojansin Norman Whitley pääsi vielä pelikellon umpeutuessa kaunistelemaan loppunumeroiksi 38-24, mutta ottelun voittajasta ei siinä vaiheessa ollut enää epäselvyyttä.

Vaikka Northern Lightsin peliesitykseen ei monella osa-alueella voikaan olla lainkaan tyytyväinen, se tärkein, eli voitto saavutettiin. Oulu ei kohtaa turkulaisia enää tällä kaudella, joten voitto on sikälikin erittäin tärkeä. Näin ollen joukkueiden mahdollisesti päätyessä tasapisteisiin Northern Lights päätyisi sarjataulukossa lauantain vieraidensa edelle.

Trojans eteni ottelussa juosten tasaisia siivuja Ylikosken ja uuden amerikkalaisvahvistuksen Norman Whitleyn siivittämänä. Lightsilla oli selkeitä vaikeuksia pysäyttää turkulaisten perinteinen kahden keskushyökkääjän muodostelmaan perustuva hyökkäyspeli. Turku kykeni etenemään läpi ottelun tasaisesti, ja onnistuikin saavuttamaan ottelussa 19 kappaletta uusia yrityksiä Lightsin kymmentä vastaan. Trojans myös teki ottelussa enemmän pisteitä kuin aiemmissa kolmessa ottelussaan yhteensä. Vaikka tappio tietenkin vierasjoukkuetta korpeaa, voi turkulaisryhmä olla silti pääosin tyytyväinen viikonlopun esitykseensä. Mikään selviö Trojansin jumittuminen sarjan viimeiselle sijalle ei ole, sillä Helsinki Roosters jatkaa myös edelleen nollakerhossa.

Trojansin tähtipelaajiin kuulunut Ville Vene loukkasi jalkansa erittäin pahannäköisesti toisella puoliajalla normaalissa pelitilanteessa kiinnioton jälkeen. Northern Lights toivottaa Veneelle tsemppiä ja pikaista paranemista.

Juhannustauon jälkeen oululaiset matkaavat Seinäjoelle tappiottoman Crocodilesin vieraaksi. Crocodiles murjoi aiemmin kaudella Trojansin 77-7, joten Lights lähtee otteluun takuuvarmasti altavastaajan asemasta. Lauantaina nähty peliesitys ei tule missään tapauksessa riittämään, vaan joukkueen on parannettava niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Juoksupeli on ollut täysin hukassa koko kauden, joten sen osa-alueen parantaminen on varmasti korkealla valmentaja Scott Prestonin mietintälistalla.

Northern Lightsin tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Northern Lights ry - logo

Northern Lights - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Lightsille avausvoitto

Lightsille avausvoitto

Ottelu lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Oulun Northern Lights on tehnyt sopimuksen tukimies Nick Garrattin kanssa.

Lue lisää