Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lights historialliseen voittoon

 
Lights historialliseen voittoon

Northern Lights (1-1) ehti valmistautua otteluun Roostersia (0-3) vastaan kaksi viikkoa, ja valmistautuminen näkyikin joukkueen otteissa. Otettuaan 14-0 –johdon ensimmäisellä puoliajalla ei Lights päästänyt vieraita missään vaiheessa kahta maalia lähemmäs. Hyvästä ilmeestä kertoivat myös vähiin jääneet rangaistukset sekä pallosta huolehtiminen. Northern Lights ei rähmännyt palloa tai heittänyt syötönkatkoa vieraille iltapäivän aikana kertaakaan.

– Pelin tulos oli hieno joukkueelle ja organisaatiolle! Northern Lightshan ei ole koskaan aiemmin kyennyt voittamaan Roostersia aikuisten sarjoissa. Perinteikkään seuran nujertaminen oli hieno suoritus – samalla saimme aloitettua uuden kappaleen Lightsin historiassa liigatasolla, kertoi joukkueen päävalmentaja Scott Preston.

Joukkueen avausmaalin juoksupelillä viimeistellyt pelinrakentaja Nick Hardesty heitti lisäksi neljä touchdownia, joista kolme Aappo Salorannalle. Hardesty heitti yhteensä 50 kertaa, onnistuen 31 kertaa. Heittojaardeja kertyi lopulta yli 300. Tällaisia lukemia heittopelissä ei ole Oulussa nähty vuosikausiin, eikä välttämättä koskaan.

– Täytyy olla todella tyytyväinen poikien peliesitykseen! Nick ja Aappo pystyivät kommunikoimaan keskenään todella hyvin. Riku Riepula pelasi sisempänä laitahyökkääjänä hienon ottelun, kuten myös amerikkalaisvahvistuksemme Stacey Thomas. Pystyimme pitämään ketjut liikkeessä koko iltapäivän myös ilman isoja pelejä, kertoi Preston.

Myös Lights-puolustus pelasi ottelussa mallikkaasti. Yhden pelinrakentaja Kavin Williamsin heitoista katkaissut tukimies Andrew Keel johti taklauspeliä, jolla Roostersin hyökkäyspelille saatiin luotua mukavasti painetta. Puolustus kykeni ensimmäisellä puoliajalla pysäyttämään Roostersin hyökkäyksen kahdesti aivan maalin porteille. Toisen neljänneksen umpeutuessa onnistunut puolustus maalilinjalla johti siihen, että Lights sai siirtyä puoliajalle mukavassa 14-0 –johdossa.

– Juoksupuolustus toimi hienosti, mutta meidän täytyy löytää tapoja vähentää isojen pelien syntymistä! Kokonaisuutena olen kuitenkin erittäin tyytyväinen puolustukseemme tänään.

Lights luotti ottelussa heittopainotteiseen hyökkäykseen, jossa palloa pyrittiin jakamaan tasaisesti eri pelaajille. Heittoja ottikin kiinni Salorannan, Riepulan ja Thomasin lisäksi myös maalin tehnyt Joonas Taina sekä Andrew Keel ja Mika Nissinen. Lightsin hyökkäys perustuu pallokontrolliin, jossa hyökkäystä pystytään liikuttamaan ilman tarvetta nojata isoihin peleihin. Pelityyli avaa ajoittain myös mahdollisuuksia iskeä kauempaakin maalialueesta, kuten sunnuntaina nähtiin. Lyhyitä heittoja viljellyt Lights sai hämäyksellä Roostersin takakentän nukahtamaan, ja Aappo Saloranta viilettikin Hardestyn syötöstä koko puolustuksen taakse aina maaliin saakka.

Roosters-hyökkäys eteni ottelussa itse asiassa jopa Lightsia enemmän, mutta vieraiden peli kaatui rangaistuksiin, pallonmenetyksiin ja hukattuihin tilaisuuksiin. Pelinrakentaja Williams ja keskushyökkääjä Mikko Tikkanen etenivät ottelussa ajoittain mallikkaasti. Roostersilla oli kuitenkin vaikeuksia liikuttaa palloa lähellä maalialuetta. Kun Lights ei luopunut pallosta vahingossa kertaakaan, koitui Roostersin kohtaloksi kaksi rähmäystä, syötönkatko ja epäonnistunut lentopotku. Roosters myös otti ottelun aikana runsaasti henkilökohtaisia rangaistuksia.

Ensi viikolla Northern Lights matkaa Porvooseen kuusinkertaisen hallitsevan mestarijoukkueen Butchersin (2-1) vieraaksi. Tänään pelatussa trillerissä Lappeenrannan Rajaritarit lyönyt Butchers lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina. Vaikka kauden ensimmäisessä ottelussa Butchers löikin yhteisen vastustajan Roostersin nihkeästi yhdellä maalilla, on mestarijoukkue vahvistunut sittemmin merkittävästi kahdella ulkomaalaisvahvistuksella. Butchersilla on erinomainen pelinrakentaja ja vahva puolustuksen linja sekä tukimiehet.

– Meidän on ehdottomasti parannettava otteitamme ensi viikonloppua ajatellen! Butchersin puolustus on todella vahva, joten töitä on tehtävä, kannusti Preston joukkuettaan.

Northern Lightsin tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Northern Lights ry - logo

Northern Lights - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Lightsille avausvoitto

Lightsille avausvoitto

Ottelu lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Oulun Northern Lights on tehnyt sopimuksen tukimies Nick Garrattin kanssa.

Lue lisää