Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Arvokasta kokemusta avausottelusta

 
Arvokasta kokemusta avausottelusta

Northern Lightsin paluuottelussa Vaahteraliigaan isäntäjoukkue Rajaritarit oli vahvempi luvuin 56-7. Vaikka lukemat olivat karut, löytyi ottelusta silti paljon hyvää myös oululaisvinkkelistä.

Lights joutui otteluun hieman hankalista asemista, sillä joukkueen amerikkalaispelinrakentaja Nick Hardesty ei ehtinyt otteluun Kansasista. Näinpä Oulun pelinrakentajana pelasikin liki koko ottelun 18-vuotias Lassi Heikkilä. Juniorisarjoissa jo pitempään pelinrakentajaa pelannut Heikkilä suoriutui urakastaan olosuhteisiin nähden mallikkaasti. Lights käytti ajoittain pelinrakentajan tontilla ennalta suunnitellusti myös Lauri Parviaista.

Rajaritarit esittivät ottelussa pääosin mallikasta hyökkäyspeliä uuden pelinrakentajan Dan Selwayn johdolla. Kun ensimmäiset kolme hyökkäysvuoroa päättyivät kaikki Oulun maalialueelle tehden lukemiksi 21-0, ei ottelun voittajasta juuri ollut epäselvyyttä. Rajaritarit esittivät läpi koko ottelun tasaisempaa ja varmempaa jenkkifutista kuin oululaiset vieraansa. Täysin altavastaajina eivät oululaiset silti lukemista huolimatta olleet – myös vierailta nähtiin onnistumisia niin hyökkäys- kuin puolustuspelissäkin.

– Yleisesti voisi sanoa, että alkupeli meni jännityksen piikkiin ja vei aikansa myös totutella liigavauhtiin. Toisin kuin divarissa, Vaahteraliigassa rangaistaan jokaisesta virheestä. Lisäksi pelaajat ovat varmempia taklaamaan ja materiaalin tasaisuus on vahvempi kuin 1-divisioonassa, kertoi RB Olli Mämmelä.

– Meillä sekä heittopeli että juoksupeli toimivat ajoittain ihan kohtuullisesti, mutta jatkuvaan etenemiseen tarvittava tasaisuus puuttui. Peli oli nyt hieman hakemista ja totuttelua. Edettiin hyviin kenttäasemiin muutamaan otteeseen mutta pienet virheet ratkaisevalla hetkellä pysäyttivät taivalluksen.

– Vaikka lopputulos olikin tyly,  niin välillä saimme pysäytettyä Rajaritareiden hyökkäyksen aivan mallikkaasti. Omaa hyökkäyspeliä pitää pystyä jatkossa nopeuttamaan.

Northern Lightsin tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Northern Lights ry - logo

Northern Lights - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Lightsille avausvoitto

Lightsille avausvoitto

Ottelu lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Oulun Northern Lights on tehnyt sopimuksen tukimies Nick Garrattin kanssa.

Lue lisää