Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ilja Fomitsev palaa AC Oulun riveihin

 
Ilja Fomitsev palaa AC Oulun riveihin

Sarjakauteen valmistautuva AC Oulu on solminut yhden vuoden mittaiset pelaajasopimukset puolustaja Ilja Fomitsevin sekä keskikenttämies Daniel Owusun kanssa.

28-vuotias Fomitsev on oululaisille tuttu pelaaja, sillä isokokoinen toppari luuti AC Oulun puolustuksessa kausilla 2006 ja 2007. Kaudella 2007 kazakstanilainen kuului Veikkausliigassa AC Oulun vakiokokoonpanoon pelaten 22 ottelussa.

AC Oulun lisäksi Fomitsev on pelannut Veikkausliigaa myös torniolaisen TP-47:n joukkueessa, joten tilillä on yhteensä 44 pääsarjaottelua Suomessa. Ykkösen peleistä on kokemusta on 73 ottelun verran.

- Ilja on asunut Oulussa pelikausien ulkopuolella jo monta vuotta ja myös hänen tyttärensä on syntynyt täällä. Entuudestaan tuttu pelimies oululaisille ja myös kaupunki on hänelle hyvin tuttu, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela tiivistää.

Kahdella viime kaudella Fomitsev pelasi kotimaansa pääsarjassa FC Tarazin ja FK Zhetysun riveissä.

- Kazakstanin pääsarjaotteluista iso osa on hyvätasoisia ja ihan verrannollisia Veikkausliigaan. Parhaat joukkueet ovat jopa parempiakin ja Ilja harjoitteli hiljattain myös FK Aktobe -nimisen joukkueen kanssa. Kyseinen joukkue oli lähellä päästä Eurooppa-liigaan, kertoo AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen, joka valmensi Kazakstanin pääsarjassa kaudella 2007.

AC Oulu lähti topparin etsintään sen jälkeen, kun Mika Lähderinne loukkaantui ja Pyry Kärkkäisen lähtö seurasta selvisi. Fomitsev on harjoitellut ja pelannut joukkueen mukana jo muutaman viikon ajan.

- Ilja on jo kokenut pelaaja, joka tuo meille selkeästi erikoistilannevaarallisuutta. Hän on vahva pelaaja ja lisäksi löytyy nopeutta, joka on hyvä asia alakerran pelaajalle. Hän puhuu myös kohtuullista suomea, mikä auttaa pelaajien yhteistyötä, toteaa Malinen.

Toinen uusi sopimuspelaaja on reilun viikon verran joukkueen testattavana ollut 21-vuotias ghanalainen Daniel Owusu. Nurmela kuvailee 172-senttistä Owusua monipuoliseksi pelaajaksi.

- Hän on omimmillaan keskikentällä, mutta pystyy pelaamaan myös esimerkiksi oikeana laitapuolustajana. Nopeat jalat ja hyvän syöttötaidon omaava pelaaja, joka sopii pelityyliimme erittäin hyvin.

Owusu sai neljä vuotta sitten sopimuksen Valioliigaseura Fulhamiin, missä hän oli testissä samaan aikaan AC Oulun nykyisen maalivahdin Jeremy Vuolon kanssa. Fulhamista Owusu lainattiin Belgiaan, missä viimeisimmät seurat olivat Germinal Beerschot ja KV Turnhout.

Fomitsevilla ja Owusulla ei ole kuitenkaan pelilupaa vielä keskiviikkona, kun AC Oulu kohtaa Suomen Cupin 6. kierroksen ottelussa MYPA:n Kouvolassa. Kokoonpanosta puuttuvat myös loukkaantuneet Lähderinne ja Juuso Majava sekä viime kauden päätteeksi tulleen kahden ottelun pelikieltonsa loppuun kärsivä Jarkko Hurme.

AC Oulun tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Edustusjalkapallo AC Oulu ry - logo

AC Oulu - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Hercules vahvistui kahdella pelaajalla

Hercules vahvistui kahdella pelaajalla

Hercules on vahvistunut kahdella keskikaistalla viihtyvällä pelaajalla. Syksyllä joukkueeseen liittynyt Lapuan mies Iikka Hirvilammi ja AC Oulu Akatemiassa viime kaudella operoinut Niklas Haataja pelaavat Hercun väreissä kaudella 2021.

Lue lisää
Aapo Kuivila lainalle SJK:sta

Aapo Kuivila lainalle SJK:sta

AC Oulu ja SJK ovat sopineet toppari Aapo Kuivilan lainasopimuksesta AC Oulun riveihin. Lainasopimus kattaa kauden 2021.

Lue lisää
AC Oululle neljä uutta pelaajasopimusta

AC Oululle neljä uutta pelaajasopimusta

AC Oulu on solminut neljä uutta pelaajasopimusta. Maalivahti Tommi Lindholmin sopimus kattaa kauden 2020. Hyökkäyspään tulokkaiden Fareed Sadatin ja Jusif Alin sopimukset sisältävät myös optiot kaudesta 2021. Nuoren oululaislupaus Otso Liimatan sopimus ulottaa kauden 2023 loppuun saakka.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Pekka Welling tekee paluun AC Ouluun

Pekka Welling tekee paluun AC Ouluun

AC Oulu ja hyökkääjä Pekka Welling ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää