Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kiekko-Laser solmi ensimmäiset sopimukset

 
Kiekko-Laser solmi ensimmäiset sopimukset

Kiekko-Laserin ensimmäiset pelaajasopimukset kaudelle 2011-2012 ovat tehtynä. Tulevalle kaudelle kotkapaidan vetävät ylleen hyökkääjä Olli Julkunen ja maalivahti Petteri Similä. Edelliskauden joukkueesta Kiekko-Laserissa jatkavat hyökkääjät Tomi Ståhlhammar, Jussi Nättinen, Jari Löfman ja Janne Niva, sekä puolustajat Petri Seppänen ja Joonas Ryynänen.

– Kunnianhimoa ja halua menestyä, sitä joukkueeseen haetaan. Raikkautta ja kokemusta, joukkueen päävalmentaja Mikko Manner pohjustaa uuden joukkueen rakentamista.

Oululaislähtöinen Olli Julkunen pelasi kaksi edellistä kauttaan Kouvolan KooKoossa. Viime kaudella runkosarjassa puolustajan paikalle siirtynyt hyökkääjä niittasi tehot 13+16=29. 29-vuotias Julkunen on pelannut SM-liigassa yli 300 ottelua Lahden Pelicansin riveissä. Kaudet 1999-2001 Julkunen haki peliaikaa Ruotsin pääsarjasta Elitserienistä. Kauden 2001-2002 ajan Julkusen  joukkue oli Allsvenskanissa pelaava Kiruna IF.

– Isokokoinen ja hyvä laukaus. Hän tuo tulivoimaa kärkiketjuun. Iso kala meidän mittakaavassa ja hieno saada joukkueeseen, Manner sanoo.

Kiekko-Laserin urheilutoimenjohtaja Miikka Järvenpään mukaan Julkunen tuo joukkueeseen tarvittavaa kokemusta, fyysisyyttä sekä ratkaisuvoimaa.

Julkusen tapaan Petteri Similä on myös paluumuuttaja. Maalivahtiopit Oulusta hankkinut Similä on Montréal Canadiensin vuoden 2009 kierroksen seitsemän varaus numerolla 211. Kärppien juniorimyllystä Similä siirtyi kaudeksi 2009-2010 Kanadan junioriliiga OHL:ään. 20-vuotias Similä torjui edellisen kauden KalPan riveissä.

– Tarkoituksena on saada kaksi maalivahtia, jotka pystyvät haastamaan toisiaan. Similällä on kova into mennä eteenpäin, Järvenpää kertoo.

Manner näkee Similässä maalivahdin, joka pystyy auttamaan joukkueen pisteille ja kehittymään samalla pelaajana.

Tomi Ståhlhammar oli yksi joukkueen viime kauden kärkipelaajista. Onnistuneen kauden jälkeen oli helppo kiinnittää nuori mies toiselle kaudelle. Mannerin mukaan Ståhlhammarilla on annettavaa yli- ja alivoimassa ja vastuun kasvattaminen tulevalle kaudelle on looginen seuraava askel.

Jussi Nättinen oli Mestiksen viime kauden tehokkain alivoimapelaaja. Järvenpää näkee Nättisessä kehittyvän pelaajan, jonka edellinen kausi oli nousujohteinen.

– Nättinen on kokonaisvaltainen pelaaja, joka pelaa parhaita kausiaan. Hän on raaka, hiomaton timantti, Manner kuvailee.

Kiekko-Laserin kauden 2008-2009 kapteeni Jari Löfman liittyi joukkueeseen kesken edellisen kauden ja yllätti valmennuksen positiivisesti. Löfman tuo kokemusta ja hyvää kypsyyttä joukkueeseen. Löfman on kova tekemään töitä ja on yksi joukkueen profiilipelaajista.

Niva, Seppänen ja Ryynänen kuvastavat joukkueen nuorta kaartia. Jokaisen kohdalla edellinen kausi oli miestentasolla ensimmäinen. Armeija katkaisi nuorten miesten kauden, mutta vaikutus seurajohtoon ehdittiin tehdä. Kärppien A-junioreissa mestaruutta kaudella 2009-2010 juhlinut kolmikko tietää mitä voittaminen ja menestys vaativat.

Julkusen sopimus on kaksivuotinen. Similän, Ståhlhammarin, Nättisen, Löfmanin, Nivan, Seppäsen ja Ryynäsen sopimukset ovat yksivuotisia.

Kiekko-Laserin tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


MikkoManner

Mikko Manner

19.7.1974 Vaasa
Tiedot

Janne Niva

11.5.1990 Kolari
Tiedot

Jussi Nättinen

15.7.1987 Jyväskylä
Tiedot

Joonas Ryynänen

15.2.1990 Oulu
Tiedot

Petri Seppänen

7.3.1990 Oulu
Tiedot

Tomi Ståhlhammar

9.3.1988 Turku
Tiedot


Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää