Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokipojat nousi päätöserässä tärkeään voittoon

Mestiksen hallitsevien mestareiden tuskainen runkosarja päättyi 5-4 kotivoittoon Joensuussa oululaisesta Kiekko-Laserista. Vierasjoukkue johti ottelua vielä kahden erän jälkeen maalein 2-4 ja kun väliaikatiedot Kajaanista kertoivat Hokin murskaavan Sportia, moni Mehtimäen jäähallilla alkoi jo merkitsemään karsintapelien päivämääriä kalentereihinsa. Esa Tikkasen käskyttämä kotijoukkue kuitenkin löysi vielä viimeiseen erään tarvittavan latauksen ja taistelutahdon ja näin Jokipojat onnistui nousemaan ohi ja tärkeään voittoon.

Kolme maalia kolmannessa erässä kolmessa minuutissa

Jokipoikien lähtökohdat illan otteluun olivat selvät. Joukkue tarvitsi vähintään kaksi pistettä välttääkseen karsintapelit. Vierasjoukkue Kiekko-Laser sen sijaan oli hakemassa hyvää kenraalia lauantaina käynnistyviin pudotuspeleihin, kotkapaitojen sijoitus pystyi muuttumaan päätöskierroksella vain yhden pykälän huonommaksi, mikäli Kiekko-Vantaa olisi voittanut D Teamin.

Kiekko-Laser johti ottelua kolmanteen erään lähdettäessä lukemin 2-4. Jokipojat keräsi voimansa viimeiseen erään ja kaksi maalia vajaassa minuutissa toi joukkueen tasoihin. Nopea johtoaseman menetys lamautti Kiekko-Laserin ja joukkue otti aikalisän. Tilanne ei kuitenkaan rauhoittunut ja kaksi minuuttia myöhemmin Jokipojat viimeisteli ottelun voittomaalin ylivoimalla.

Vierasjoukkue kärsi kolmen päivän aikana kaksi lähes identtistä vierastappiota, kotijoukkue käänsi ottelun päätöserässä edukseen. "Kävi vähän niinkuin Mikkelissä. Ekat viisi minuuttia oli hyvää peliä ja toisessa erässä kotijoukkue oli alakynnessä. Kolmannen erän ensimmäiset viisi minuuttia oli ihan hirveää. Kahdessa viime pelissä keskittyminen on kadonnut kolmannessa erässä, kun pitäisi uskaltaa nauttia ja tiivistää peliä. Jokaisen pelaajan pitää kantaa vastuu ja tärkeintä on saada nyt parannettua peliä", Kiekko-Laserin päävalmentaja Mikko Manner oli surullisissa mietteissä ottelun jälkeen.

Vaikka Jokipoikien mestaruuden puolustaminen päättyikin jo helmikuussa ja runkosarjaan, Tikkanen oli voiton jälkeen tyytyväinen omiensa otteisiin, karsintapelien välttäminen oli tärkeä asia seuralle. "Tänään joka jätkä pelasi ja taisteltiin kolmannessa erässä. Tehtiin neljään minuuttiin kolme maalia ja lopussa oli uhrautuvaa taistelua. Erittäin tärkeä voitto ja on aina hienoa voittaa kauden vika peli", Tikkanen kertoi.

Avauserässä maalinteossa onnistuivat Kiekko-Laserilta Iiro Memonen ja Jokipojilta Sami Puruskainen. Toisessa erässä Jokipojat siirtyi 2-1 johtoon Jarkko Malisen maalilla, mutta Kiekko-Laser käänsi Riku Toivon, Jussi Nättisen ja Memosen illan toisella täysosumalla tilanteen 2-4:ään ennen toista erätaukoa. Kolmannen erän alku oli Jokipoikien näytöstä. Roberts Jekimovs, Henri Kivioja ja Matti Näätänen takoivat kolme maalia (kaksi ylivoimalla) kolmessa minuutissa ja jälleen kerran oli ottelussa johtopaikka vaihtunut.

Ottelun loppuhetkillä K-Laser painoi vielä raivoisasti päälle, mutta Jokipojat puolusti hyvin ja tälle kaudelle tyypillistä kolmannen erän nukahdusta ei tapahtunut. Loppusummerin soidessa pelaajien kasvoilta oli luettavissa erittäin helpottuneita ilmeitä, koska esikarsintakierrokselle joutui Jokipoikien sijaan Kajaanin Hokki. "Harmi, että ei päästy pudotuspeleihin, mutta päivääkään en ole katunut tänne Joensuuhun tuloani. Meillä oli hyviä pelejä ja meillä oli huonoja pelejä, mutta niitä on nyt turha murehtia", Tikkanen paketoi lyhyesti kevään. Antti Härmä Jokipoikien maalissa torjui ottelussa 23 kertaa, Antti Rautiola Kiekko-Laserin maalissa 27 kertaa.

Jokipojat siis kesälomalle ja seitsemänneksi runkosarjassa sijoittunut Kiekko-Laser lauantaina käynnistyviin pudotuspeleihin runkosarjassa toiseksi sijoittunutta Kouvolan KooKoota vastaan. Sarja käynnistyy Kouvolassa.