Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sanooko viides kerta toden Kiekko-Laserille

 
Sanooko viides kerta toden Kiekko-Laserille

Kiekko-Laser ja Hokki ottavat keskiviikkona mittaa toisistaan runkosarjassa jo viidennen kerran. Kotkapaidat lähtevät hakemaan täyttä kolmen sarjapisteen saalista kajaanilaisista, mitä ei tälle kaudelle olla vielä saatu.

Joukkueiden aiemman kohtaamisen jäljiltä on jääpöly tuskin ehtinyt laskeutumaan, kun Raksilan jää kiillotetaan uutta kohtaamista varten. Hokki on vienyt täydet pisteet kahdesti Kajaanissa, mutta Oulussa Kiekko-Laser on laittanut kampoihin ja taistellut kahdella kertaa pisteen itselleen voittolaukauskilpailuun asti venyneissä otteluissa. "Hyvällä fiiliksellä lähdetään Hokkia vastaan ja meillä on voitto alla. Meidän pitää pystyä olemaan terävämpänä heti alusta kuin mitä aiemmin Hokkia vastaan ollaan oltu. Luistelua parannetaan ja pienetkin asiat tehdään hyvin. Räväkkyyttä ja tunnetta lisää hyökkäykseen ja puolustukseen", oululaisten päävalmentaja Mikko Manner kiteytti.

Viime vuoden viimeisessä ottelussa Hokki kiri 1-3-johtoon, mutta kotkapaidat eivät luovuttaneet ja kapteeni Toni Kirén toi kolmannen erän loppupuoliskolla Kiekko-Laserin tasoihin ylivoimalla. Mutta toistamiseen Hokki onnistui paremmin voittolaukauskilpailussa ja poistui Raksilasta kaksi pistettä mukanaan. Uusi vuosi tuo kuitenkin tullessaan uuden mahdollisuuden revanssiin.

Hokin alkuvuosi ei ole ollut ruusuilla tanssimista ja joukkueen suunta on ollut alaspäin, ainakin sarjataulukossa. Joukkueen viimeisimmäksi voitoksi on jäänyt edellinen vierailu Oulussa. Sen jälkeen Hokki on pelannut viisi ottelua, joista kajaanilaiset ovat onnistuneet kalastamaan vain yhden pisteen. Tuo yksi piste tuli jatkoaikatappiosta Jukureita vastaan (2-1). Täydet pisteet Hokista on käynyt napsimassa KooKoo (0-1), LeKi (3-5), Jokipojat (4-2) ja viimeisimpänä Sport viime lauantaina Kajaanissa lukemin 1-5.

Näin ollen Hokki on tippunut sarjataulukon toiseksi viimeiselle sijalle pistein 47. Kiekko-Laser puolestaan pitää tiukasti kiinni kuudennesta sijastaan 59 pisteellä. Tämän vuoden puolella kotkalauma on neljästä pelatusta ottelustaan kartuttanut saldoaan seitsemällä pisteellä. Neljä pistettä lohkesi viime viikonlopun etelän vieraspelikiertueelta, jossa ensin pisteet menivät jakoon Vantaalla Kiekko-Vantaan viedessä ottelun jatkoajalla lukemin 4-3. Heti seuraavana päivänä HeKi sai tuta Kiekko-Laserin voitonnälän ja heinolalaiset taipuivat kotonaan lukemin 2-5.

Hokki on siis ollut kuluvalla kaudella ylitsepääsemätön este Kiekko-Laserille. "Se on positiivinen asia, että olemme pärjänneet heitä vastaan. Mutta ei se missään nimessä helppo peli tule olemaan", sanoi tiistai-iltana kajaanilaisten päävalmentaja Vladimir Kolek. Kolek tietää Kiekko-Laserin luistelevaksi joukkueeksi, joka pelaa hyvin viisikkopeliä ja ylivoimaa. Maalivahtikaan ei ole helppo ohitettava. "Se on kova vastustaja ja korkealla sarjataulukossakin. Mutta meidän pitää joka tapauksessa keskittyä omaan peliimme".

Hokki taistelee pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon ja mukaan kevään Play Offs-kamppailuihin. Linnapaidoilla otteluita on runkosarjassa jäljellä, keskiviikon kamppailu mukaan lukien, yhteensä yksitoista. "Jokainen ottelu on meille erittäin tärkeä. Jaossa on vielä 33 pistettä. Nyt meillä on alla tappioputki ja aloitamme Oulussa uuden erän pelissämme", Kolek lupasi. "Emme voi olla sen varassa, että viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat joukkueet häviäisivät omia otteluitaan, vaan meidän on noustava ylöspäin peli kerrallaan. Huomenna on yksi niistä peleistä".

Keskiviikkona kotkapaidan ylleen pukee jälleen Kärppä-hyökkääjä Julius Junttila. Viikonloppuna erityisen pirteästi esiintyneen nelosketjun laituri Jari Löfman pelaa kotiyleisön edessä ensimmäistä kertaa tälle kaudelle Kiekko-Laserin paidassa. "Pikkuisen on tutinaa ja vielä paikallispeli. Tervettä uhoa päälle ja itsellä on näyttämisen haluja kotiyleisölle. Lähdetään hakemaan voittoa ja itseltä hyvää suoritusta", Löfman sanoi pelin aattona.

Hokki saa keskiviikon vieraspeliinsä mukaan armeijan viime viikolla aloittaneet hyökkääjä Joonas Komulaisen ja puolustaja Ville Hyvärisen. Poissa ovat puolustajat Juho-Petteri Purolinna, joka on kuumeessa, sekä Jonne Hattunen, joka huilaa pienen vamman vuoksi, jotta on perjantain kotiottelussa Kiekko-Vantaata vastaan pelikuntoinen.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JuliusJunttila

Julius Junttila

15.8.1991 Oulu
Tiedot

Toni Kiren

18.6.1984 Lahti
Tiedot

MikkoManner

Mikko Manner

19.7.1974 Vaasa
Tiedot


Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää