Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hannu Aravirta jatkaa vastuuvalmentajana

 
Hannu Aravirta jatkaa vastuuvalmentajana

Hannu Aravirta jatkaa Kärppien vastuuvalmentajana ensi kaudellakin. Hän teki sunnuntaina seuran kanssa 1 + 1 –vuotisen sopimuksen. ”Tämä on minun viimeinen iso pestini. Täältä kaikki alkoi ja täällä loppuu. Kaiken kokemukseni, taitoni ja energiani aion laittaa tähän likoon.”
 
Aravirta tietää, että päätös jatkaa Kärppien peräsimessä motivoi häntä ja tuo lisää virtaa. ”Kun tein päätöksen, se vapautti energiaa käyttöön. On helpottavaa, kun ei enää tarvitse miettiä ja pohtia tulevaisuutta. Uskon, että tieto ensi kauden valmentajasta on helpottava myös pelaajille. Siitä saadaan energiaa etenkin keväälle.”

Jatkosopimus merkitsee myös sitä, että ensi kauden joukkuetta voidaan lähteä rakentamaan hyvissä ajoin. Mutta nyt keskitytään kuitenkin vaikeuksista selviämiseen ja pelin petraamisee runkosarjamatkalla. ”Ei ole mitään taikakeinoja, ainoa keino saada suunta paremmaksi on arkinen työnteko. Töitä tehdään tarmokkaasti, jotta joukkueesta saadaan enemmän irti”, Aravirta sanoo.

Keinot, jotka joukkueessakin hyvin tiedetään, ovat pelaajien henkilökohtaisen vaatimustason nostaminen, viisikkopelin paraneminen ja joukkuehengen tiivistäminen. ”Potentiaali on mielenkiintoinen monella tasolla. Valmentajana minun on vain kaivettava se esiin.

Oulun Kärpät Oy:n hallitus teki päävalmentajaratkaisun yksimielinä. ”Tiesimme, että saamme todella sitoutuneen päävalmentajan. Aravirta oli ylivoimaisesti paras vaihtoehto myös nuorten pelaajien kannalta. Halusimme myös pysäyttää turbulenssin, joka valmentajien kohdalla on meillä ollut. Kahden vuoden sisällä meillä on ollut jo kolme eri vastuuvalmentajaa”, hallituksen puheenjohtaja Tommi Virkkunen perustelee.

Urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo, että Kärpät keskusteli vastuuvalmentajan tehtävästä myös Kari Jalosen ja Kai Suikkasen kanssa. "Minulta asiaa kysyttiin ennen joulua ja ennen vuodenvaihdetta kerroin olevani kiinnostunut. Kärpät oli minulle ykkösvaihtoehto. Haluan edelleen haistaa kaukalon. Ulkomaat suljin pois perhesyistä. Vaikka vaimo on jatkossakin Helsingissä, ehdin sinne kuitenkin aamukahville", Aravirta kertasi pöätöksen taustoja.

Joukkue sai tiedon Aravirran pestin jatkumisesta maanantaiaamuna. ”Olen valmis jatkamaan kaikkien kanssa ensi kaudella, mutta kevät ratkaisee”, päävalmentaja viitoitti. Kärpillä on koossa ensi kaudelle 16 pelaajasopimusta. ”Meillä on tulevaisuutta varten erinomainen runko. Suuntana on, että joukkue rakennetaan oululaisten ja suomalaisten pelaajien varaan. Nuorten pelaajien määrä kasvaa. Maalivahdeista vain Tomi Karhusella on sopimus ja neljällä nuorella hyökkääjällä on sopimus. Tarvitsemme kolme pakkia ja 2-3 kärkinimeä hyökkäykseen”, Aravirta luetteli eteen tulevia tehtäviä.

Aravirta totesi, että ison päätöksen tekeminen oli toisaalta helppoa, koska hän on viihtynyt Oulussa hyvin, vaikka joukkueen matka runkosarjassa on ollut vaikea ja prosessi loukkaantumisten ja pelaajaliikenteen takia suurta.

Valmennustiimin osalta neuvottelut ovat vielä käymättä. ”Hallille on mukava tulla. Tiimissä on hienoja herroja”, vastuuvalmentaja totesi viitaten Jari Laukkaseen, Toni Sihvoseen ja Erno Moilaseen. Tiimi kootaan kasaan ennen kesää, sillä Aravirta ei vedä joukkuetreenejä kesällä. ”Olin viisi vuotta putkeen JYPissä ympäri vuoden. Se söi miestä. Minulla ei riitä osaamista, energiaa eikä aikaa, jotta pystyisin suunnittelemaan jokaiselle pelaajalle yksilöllisen harjoitusohjelman. Tarvitaan erikoismiehiä suunnittelemaan 18-vuotiaalle ja 35-vuotiaalle oma ohjelmansa niin, etteivät he pala, vaan kehittyvät.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


HannuAravirta

Hannu Aravirta

Tiedot

TomiKarhunen

Tomi Karhunen

29.10.1989 Oulu
Tiedot


Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää