Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sarjakärki vierailee Oulussa

 
Sarjakärki vierailee Oulussa

Keskiviikon kärkikamppailu käydään Oulun Raksilassa, missä sarjakärki Jukurit haastaa alkukauden kenties suurimman yllättäjän Kiekko-Laserin.

Oulu on ollut vieraille paha paikka. 12 ottelusta Kiekko-Laser on onnistunut voittamaan kymmenen ottelua – viimeksi Jokipojat lähti kotiin ilman pisteitä. Edellinen kotitappio on lokakuun lopulta, kun Hokki voitti Kiekko-Laserin voittolaukauksilla 3-2-lukemin.

Jukurien kolme edellistä peliä ovat olleet voitollisia. Voitot tulivat TuTo:sta, Sportista ja Jokipojista. Maaliero näissä otteluista on varsin mairea 14-3. Jukurit on viime peleissään parantanut muun muassa maalintekoaan, sillä enää joukkue ei tarvitse montaa paikka yhtä onnistumista kohden.

Ottelussa nähdään kaksi kovaa taistelevaa ja aktiivista joukkuetta. Kiekko-Laser on kotipeleissään onnistunut luomaan monesti hyvän hurmoksen. Kova kotiyleisö on Mestiksen pohjoisen poikien tukena. Jukurien täytyy rikkoa tämä hurmos, mikäli mikkeliläiset haluavat saada pisteitä kotiin vietäväksi. "Jukureita vastaan meidän täytyy liikkua ja puolustaa hyvin, sillä vastassa on joukkue, joka on tehnyt eniten ja päästänyt vähiten maaleja. Maalinedustoilla pitää olla parempi kuin Jukurit", toteaa Kiekko-Laserin puolustaja Teemu Metso.

Metsolle ottelu on varsin erityinen, sillä hän kohtaa ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella entisen seuransa. Mies odottaakin kamppailua innolla. "Onhan se aina spesiaalipeli, kun entistä seuraa vastaan pelaa. Tietysti asian hienoutta lisää se, että vastassa on myös sarja kärki", Metso jatkaa.

Kiekko-Laserin päävalmentaja Mikko Manner odottaa omilta suojateiltaan vahvaa kaksinkamppailupelaamista ja oman maalin suojelemista. "Kaksinkamppailuihin kovaa, nopeasti maalille ja huolellisuutta keksialueella pelattaessa. Omaa maalia pitää suojella ja pelata rohkeasti. Tämä on hieno haaste ja fyysistä ja henkistä energiaa löytyy koko joukkueelta", Manner kertoi ottelupäivän aattona.

Jukurien pelaaminen on ollut tauon jälkeen erittäin vahvaa. Ahnas ja todella liikkuva karvaus on tuottanut monen joukkueen puolustukselle vaikeuksia – varsinkin jos vastustajat ovat hautoneet kiekkoa omalla alueellaan liian pitkään. Myös mikkeliläisten puolustuspeli on parantunut mitä pidemmälle kausi on edennyt.

Kiekko-Laserin riveistä on edelleen poissa Tomi Ståhlhammar, jolle seuraa sairastuvalla tekevät viikonloppuna loukkaantuneet puolustajat Tommi Leinonen ja Mikko Niemelä. Oululaiset saavat kuitenkin täyden kokoonpanon otteluun, sillä hyökkääjistöön palaavat Oskari Hakomäki ja Joonas Komulainen sekä myös Kärppien mukana SM-liigassa ollut puolustaja Nico Lehto. Jukureiden kokoonpano ei liiempiä muutoksia koe. Poissa ovat edelleenkin pitkäaikaispotilaat Petri Lehtonen, Miikka Lindholm, Henry Hietaharju sekä Nicolas Besch.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJuhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää
Tutut runkopelaajat jatkavat Kärpissä

Tutut runkopelaajat jatkavat Kärpissä

Kärppien Naisten Liigajoukkue on tehnyt kahdeksan jatkosopimusta.

Lue lisää