Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hokki edelleen kantona Kiekko-Laserin kaskessa

Vähämaalisen, mutta vauhdikkaan mittelön pohjoisten joukkueiden kesken vei jälleen Kajaanin Hokki. Kiekko-Laser hukkasi paikkansa kolmannessa erässä ja voittolaukauskilpailuun venyneen ottelun ratkaisi lopulta ranskalaistaituri Charles Bertrand 2-3 (0-1, 2-1, 0-0, 0-0).

Isännät hallitsivan ottelu alkuminuutteja, mutta hukkasi otteen löysällä ylivoimapelaamisellaan. Hokki vei ensimmäistä erää selvästi ja kuittasikin johtomaalin nimiinsä ylivoimalla, kun jäähylläkin käynyt Ville Komulainen pääsi nostamaan kiekon ohi isäntien maalissa torjuneen Antti Rautiolan. Bertand ja Jani Savolainen tarjosivat erinomaisen alustuksen, kun heidän syöttönsä repivät isäntien alivoimanelikon hajalle ja Komulainen pääsi laukomaan lähes tyhjään maaliin.

Kiekko-Laser ei takaiskun jälkeen Iiro Memosen tolppalaukausta lähemmäs maalia päässyt, joten summerin soittaessa tilanne oli 0-1 vieraille.

- Emme olleet ensimmäisessä erässä tänään valmiita pelaamaan. Jostain kumman syystä yksilöt eivät olleet valmiita lyömään kroppaa likoon ja tekemään asioita sillä tavalla, että yksittäisen jääkiekkopelin voi voittaa, Kiekko-Laserin luotsi Mikko Manner jakoi pyyhkeitä joukoilleen.

Maaleja ja huolestuttava tilanne

Toinen erä oli alusta saakka tasaisempi, sillä isännätkin pääsivät paremmin mukaan. Kumpikaan joukkue ei ehtinyt valotaululle maalien muodossa, kun ottelun lehtereillä puhutuin ja huolestuttavin tapahtuma koetti. Isäntien romuluinen ja kovista taklauksistaan tunnettu laitahyökkääjä Antti Aarnio taklasi Salosen tajuttomaksi. Aarnio pääsi yllättämään Savolaisen tuijotellessa kiekkoa, eikä Salosta enää jäällä tilanteen jälkeen nähty. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia.

- En kommentoi taklausta, mutta Jani Savolainen on tällä hetkellä OYS:ssa. Hänellä ei ole mitään muistikuvaa koko tilanteesta. Iso kuppa otassa, eikä lähimuisti toimi ollenkaan. En liioittele mitään, vaan olen aidosti huolestunut Savolaisen puolesta, vieraiden päävalmentaja Sami Karppinen oli huolissaan laiturinsa tilanteesta.

Kenttätapahtumien osalta vieraat olivat hyökkäyspäädyssä aktiivisempia, silti maalinteon aloitti Kiekko-Laser. Hokin kapteeni Jarkko Heikkisen hölmöiltyä kiekon vaihtioaitioonsa alivoimalla isännät pääsivät koettamaan kahden miehen ylivoimaansa. Jyri Junnila pääsi laukomaan neliön keskeltä aiemman jäähyn jo päätyttyä, eikä linnapaidassa debyyttinsä tehnyt porilaisvahti Juha Järvenpää voinut osumalle mitään.

Vieraat karkasivat jälleen johtoon, kun isäntien hyökkäys katkesi keskialueella. Kiekko ajautui Hokin nelosvitjan keskushyökkääjä Joonas Wedmanille, jonka tulinen ranne lähetti Rautiolan juomapullonkin komealle kaarelle ilmojen teille. Osumalle löydettiin syöttäjiksi Teemu Suhonen ja Mika Mäkiaho.

Erä päättyi kuitenkin isäntien voittoon, kun Aku Joki-Erkkilän kääntölaukaus erän lopulla yllätti Järvenpään. Kiekko pomppi kahden Hokin puolustajan kautta yli hölmistyneen Järvenpään räpylän, joten isäntien kentällisen muut jäsenet Ville Rajala ja Oskari Hakomäki kirjauttivat itselleen syöttöpisteet tasoitusmaaliin.

Hokki alivoimilta lopulta voittoon

Kolmanteen erään luisteli kaksi todella vauhdikasta joukkuetta, mutta liika ajatus oli unohtunut tekemisestä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kertyi alussa molemmille joukkueille, mutta pian tuli selväksi säveleksi erässä pelkkä Hokin eloonjäämistaistelu.

Kiekko-Laserille tarjoutui useita ylivoimatilanteita ja hyviä maalintekopaikkoja tasaviisikoinkin pitkin erää, mutta linnapaidat olivat maalinsa edessä rautaa. Järvenpään erinomainen peli toimi vieraiden viimeisenä lukkona ja lopulta maalittoman erän jälkeen olikin edessä jatkoaika.

Vieraat pääsivät jatkoajalla ylivoimalla kokeilemaan viimeisen naulan lyömistä ottelun arkkuun, kun Kiekko-Laserin kapteeni puolustaja Toni Kirén hölmöili itsensä rangaistusaitioon. Isäntien alivoima kesti ahdingossa, joten lopulta voittaja piti etsiä voittomaalikilpailun kautta. Bertrand oli ensimmäisenä yrittäjänä ainoa onnistuja, joten Hokki kuittasi kaksi pistettä.

- Meidän ylivoimamme oli tänään heikkoa. Emme liikuttaneet kiekkoa tarpeeksi nopeasti vaan jäimme hautomaan sitä. Siinä on yksi osa-alue jota meidän pitää parantaa, sillä meillä oli mahdollisuus ratkaista peli ylivoimalla tänään, Manner kritisoi joukkueensa otteita ratkaisun paikassa.

- Moni vähättelee A-nuorten sarjaa, mutta eiköhän pojat näyttäneet tänään kuuluvansa tälle sarjatasolle - Bertrandhan tämän ratkaisikin. Juha Järvenpäältä tänään isoja koppeja, vaikka se toinen maali pomppikin harmittavasti tuurilla sisään. Meille on tullut tuollaisia maaleja tällä kaudella jo tarpeeksi, joten olemme niihin jo tottuneet, Karppinen lopetti.

- Nyt ollaan kovan paikan edessä. Kaksi jatkoille venynyttä tappiota alla ja lähdemme perjantaina KooKoon vieraaksi, josta heti lauantaiksi Mikkeliin Jukureiden vieraaksi. Mahtava paikka ja isot mahdollisuudet lähteä katkaisemaan tätä kahden ottelun tappioputkea. Yritetään olla perjantaina valmiita heti alusta saakka, sillä siellä ei ole varaa antaa yhtään tasoitusta, Manner lopetti.