Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Joni Korhonen vahvistamaan AC Oulua

Joni Korhonen vahvistamaan AC Oulua

 

AC Oulu saa hyökkäyspäähänsä merkittävästi juonikkuutta ja kokemusta, sillä seura on tehnyt vuoden pelaajasopimuksen Joni Korhosen kanssa. 31-vuotias "Korkki" on oululaiselle yleisölle tuttu pelaaja, sillä mies esiintyi laivastonsinisessä paidassa jo 9 vuotta sitten ja oli nostamassa AC Oulua kauden 2009 päätteeksi Veikkausliigaan.

Espoolaislähtöinen Korhonen on käynyt läpi FC Hongan junioriputken mutta siirtyi ensimmäisen kerran AC Oulun paitaan FC Espoon joukkueesta kaudelle 2009. Hieman yllättävänkin siirron taustalla oli osittain se, että Korhosella on sukulaissuhteita Oulun seudulla. Itse kausi oli kaikin puolin onnistunut, sillä AC Oulu voitti Ykkösen keräten 53 pistettä 26 ottelussa ja Korhonen sai vastuuta kahta vaille kaikissa peleissä tehden myös 3 maalia ja alustaen 4 osumaa.

Keskikentän hyökkäävissä rooleissa ja erityisesti vasempana laiturina viihtyvä Korhonen ei kuitenkaan jatkanut Oulussa Veikkausliigakaudella, vaan palasi Etelä-Suomeen. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana tutuksi on tullut usea pääkaupunkiseudun joukkue, sillä Korhonen on edustanut Ykkösessä FC Espoota, Viikinkejä ja PK-35:sta sekä Veikkausliigassa HIFK:ta ja viimeisimpänä FC Honkaa. Korhonen pelasi FC Hongassa myös Ykköstä kaudella 2017, kun joukkue nousi karsintojen kautta pääsarjaan.

Vaikka Korhonen ei pelaa puhtaana hyökkääjänä, on hän tehnyt maaleja urallaan kiitettävällä tahdilla. Korhonen on saanut hyvän potkutekniikkansa ansiosta usein erikoistilannevastuuta antaen joukkueidensa kulma- ja vapaapotkuja. Yhteensä Ykkösen 181 pelissä verkko on heilunut 40 kertaa. Veikkausliigassa maaleja on kertynyt 4 kappaletta 76 pelissä. Korhonen on ollut myös ikävä vastustaja AC Oululle, sillä mies on osunut 6 kertaa maaliin keskinäisissä peleissä.

AC Oulu on jo aikaisemminkin yrittänyt houkutella vanhaa pelaajaansa takaisin laivastonsinisiin, mutta nyt palaset lopulta loksahtivat paikalleen ja ajankohta oli sopiva Korhosen paluulle. Edellisellä visiitillä "Korkki" oli vielä reilu parikymppinen juniori, mutta nyt 31-vuotiaana perheenisänä joukkueen vanhaa kaartia.

Perheensä kanssa Ouluun muuttava Korhonen muistelee edelleen lämmöllä edellistä visiittiään.

- Kymmenisen vuotta takana ja täällä taas. Viime visiitistä on jäänyt paljon paljon hienoja muistoja. Päällimmäisenä tietysti nousu Veikkausliigaan sekä monet hienot ystävät, joita sain silloin. Viime kerralla olin nuori miehenalku, jolla ei parta oikein kasvanut edes. Nyt olen jo mies, jolla on oma perhe ja paljon kokemusta vyöllään näistä hommista.

Kokeneelta ja paljon nähneeltä pelimieheltä odotetaan tulevana kautena johtajuutta ja esimerkillisiä otteita, jotta AC Oulu saavuttaisi virallisen tavoitteensa eli nousun Veikkausliigaan.

- Omana tavoitteena on pelata hyvä ja ehjä kausi. Muutama maali kaukolaukauksella ja kopata kauden päättyessä kultaiset mitalit kaulaan. Joukkueen tavoite on nousu ja varmasti olla joukkue, josta oululaiset ovat ylpeitä. Kannattajille lähetän myös terveisiä, tehdään tästä yhdessä ikimuistoinen kausi.

AC Oulun leirissä ollaan iloisia "Korkin" paluusta.

- Olemme yrittäneet saada Korkkia meille jo usean vuoden ja onneksi nyt natsasi. Hän on osoittanut varsinkin Ykkösen tasolla olevansa ratkaisija ja vastuunkantaja hyökkäyspäässä ja siitä osoituksena kovat tehot joukkueessa kuin joukkueessa. Tätä tietysti odotetaan meilläkin eli maaleja, syöttöjä ja juonikkuutta rakentaa joukkueen hyökkäyspeliä. Hän on monipuolinen pelipaikkojen suhteen ja omaa huippuominaisuuksia, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.

AC Oulun julkinen sopimustilanne 20.12.2018

Aleksi Gullsten
Samuli Leppälä
Lassi Nurmos
Konstantin Belov
Aapo Heikkilä
David Ramadingaye
Juhani Pennanen
Alberto Alvarado Morin
Jere Aallikko
Driton Shala
Alexander Jibrin
Tommi Lindholm
Fugo Segawa
Joni Korhonen

AC Oulun tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Edustusjalkapallo AC Oulu ry - logo

AC Oulu - 2018 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018

Ottelut kaudella 2018

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JoniKorhonen

Joni Korhonen

8.2.1987
Tiedot


Hercules vahvistui kahdella pelaajalla

Hercules vahvistui kahdella pelaajalla

Hercules on vahvistunut kahdella keskikaistalla viihtyvällä pelaajalla. Syksyllä joukkueeseen liittynyt Lapuan mies Iikka Hirvilammi ja AC Oulu Akatemiassa viime kaudella operoinut Niklas Haataja pelaavat Hercun väreissä kaudella 2021.

Lue lisää
Aapo Kuivila lainalle SJK:sta

Aapo Kuivila lainalle SJK:sta

AC Oulu ja SJK ovat sopineet toppari Aapo Kuivilan lainasopimuksesta AC Oulun riveihin. Lainasopimus kattaa kauden 2021.

Lue lisää
AC Oululle neljä uutta pelaajasopimusta

AC Oululle neljä uutta pelaajasopimusta

AC Oulu on solminut neljä uutta pelaajasopimusta. Maalivahti Tommi Lindholmin sopimus kattaa kauden 2020. Hyökkäyspään tulokkaiden Fareed Sadatin ja Jusif Alin sopimukset sisältävät myös optiot kaudesta 2021. Nuoren oululaislupaus Otso Liimatan sopimus ulottaa kauden 2023 loppuun saakka.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Pekka Welling tekee paluun AC Ouluun

Pekka Welling tekee paluun AC Ouluun

AC Oulu ja hyökkääjä Pekka Welling ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää