Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lightsin naiset runkosarjan kolmosiksi

 

Lightsin naiset runkosarjan kolmosiksi


Runkosarjan viimeisellä kierroksella Northern Lights kohtasi tulokasjoukkue Seinäjoki Crocodilesin. Panokset olivat korkeat molemmille joukkueille. Lights oli välieräpaikkansa varmistanut jo aiemmassa ottelussa, mutta voitto tietäisi vähintäänkin melko varmaa pronssitilaa naisten SM-sarjassa. Crocodiles taas tarvitsi voiton välieräpaikkaan. Lightsille jännitettä otteluun loi myös pelinrakentaja Meija Lohinivan loukkaantuminen edellisessä ottelussa. Pelinrakentajana pelasi rookie Tiina Ylikorkala. Oululaisten onneksi parista pelistä loukkaantuneena sivussa ollut Milla Riekki oli viimein kuntoutunut.

Ottelu alkoi hieman hermostuneissa tunnelmissa etenkin oululaisilta. Ensimmäisellä hyökkäysvuorolla edettiin aivan seinäjokilaisten maalialueen tuntumaan, mutta viimeistely ontui. Crocodiles eteni myös ihan mukavasti omalla hyökkäysvuorollaan, mutta touchdown jäi puuttumaan. Ottelun alku oli tasaista keskialueen vääntämistä, kunnes Lights sai hyökkäyspelinsä kulkemaan. Keskushyökkääjä Laura Haapaniemi juoksi vapauttavan TD:n. Haapaniemi oli erinomaisella pelipäällä ja viimeisteli useita touchdowneja. Keskushyökkääjäksi palanut Milla Riekki teki myös TD:n ja myöskin keskushyökkääjänä pelannut Milla Kuusisto vei pohjiin useamman lisäpisteyrityksen. Vaikka Oulun maalit tulivatkin juoksupelillä, myös heitolla edettiin. Pelinrakentaja Ylikorkala löysi erinomaisesti laitahyökkääjät Emmi Siivolan ja Natalia Blomsterin, jotka molemmat etenivät tärkeitä jaardeja.

Oulun puolustus oli ajoittain hädässä nopeiden Crocodiles-pelaajien kanssa. Seinäjoen Tiina Salo teki keskushyökkääjän paikalta muutaman pitkän juoksun ja juoksi kaksi touchdownia Crocodilesille. Loppua kohden Lights sai kuriin seinäjokilaisten hyökkäyspelin. Linjamiehet Terhi Julkunen ja Kati Tapio pitivät linjan keskustan hyvässä tukkeessa ja tukimiehet Kuusisto, Haapaniemi ja Riekki saivat luotua painetta ja tehtyä muutaman säkin. Takakentällä Milla Haapala pelasti jälleen monia tilanteita loistavilla taklauksilla, samoin Naukkarinen, Siivola ja Blomster onnistuivat tekemään hyviä taklauksia takakentällä.

Voitolla Northern Lights varmisti runkosarjan kolmannen sijan ja kohtaa semifinaalissa puolustavan Suomen mestarin, GS Demonsin Helsingistä. Tulokasjoukkue Crocodilesiltä kausi on ollut ehdottomasti hatunnoston arvoinen. On huomattava, että seinäjokilaiset voittivat nyt välieriin päässeen Ghosthuntersin runkosarjassa, mutta jäivät kuitenkin viidennelle sijalle. Lights toivottaa onnea ensi kauteen!

Lightsin tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Lightsille avausvoitto

Lightsille avausvoitto

Ottelu lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue lisää
USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

USC:n tukimies Oulun Northern Lightsiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Oulun Northern Lights on tehnyt sopimuksen tukimies Nick Garrattin kanssa.

Lue lisää