Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kiekko-Laserin yhtiöittäminen käynnistyi

 

Kiekko-Laserin yhtiöittäminen käynnistyi


Oululaisen Mestis-seura Kiekko-Laserin toiminnan muuttaminen osakeyhtiöpohjaiseksi on käynnistynyt. Kausi 2010-2011 oli urheilullisesti tavoitteiden mukainen, sillä Kiekko-Laser selvitti tiensä Mestiksen pudotuspeleihin. Taloudellisesti askel Suomi-sarjasta Mestikseen on kuitenkin ollut haasteellinen. Tilinpäätöstä ei ole vielä tehty, mutta kesäkuun lopussa päättyneen tilikauden tulos jää selkeästi negatiiviseksi muun muassa vähäisten lippu-, oheismyynti- ja yhteistyösopimustulojen takia. Vastaavanlaisen kohtalon on kokenut kaikki muutkin nousijajoukkueet koko Mestiksen historian ajan.

Kiekko-Laserin johto on kuitenkin ottanut härkää sarvista päättäen yhtiöittää seuran ja muuttaa seuran liiketoiminnan kannattavaksi. Toimintamalliksi jääkiekkoseuroissa on yleisesti päädytty osakeyhtiömuotoiseen toimintaan. Yhtiölle valittavan puheenjohtajan ja muun hallituksen kokoonpanon kasaus on vielä kesken. Hallituksen ensimmäisinä tehtävinä on löytää tapoja kasvattaa seuran tuloja ja saattaa seuran talous tasapainoon. Noin kuukausi sitten aloitettu osakeanti on lähtenyt hyvin liikkeelle, omistajiin kuuluvat tällä hetkellä tuoreet jääkiekon maailmanmestarit Juhamatti Aaltonen ja Lasse Kukkonen, sekä NHL-maalivahti Pekka Rinne. Lisäksi yhtiön tämän hetkisiin omistajiin kuuluu oululaisia liike-elämän ihmisiä ja yrityksiä. Seuran taustalle toivotaankin mahdollisimman laajaa kokoonpanoa eri alojen ihmisistä ja yrityksistä, jolloin saamme varmistettua alueen kiekkoilijoille leveämmän kehitysväylän ja terveen kilpailutilanteen myös tulevaisuudessa.

Kiekko-Laserin suurimmat omistajat, Metallurg Magnitogorskin joukkuekaverit Lasse Kukkonen ja Juhamatti Aaltonen, sekä Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne kommentoivat Kiekko-Laserin omistustaan.
”Haluan olla mukana huolehtimassa, että Oulussa on Pohjois-Suomen kiekkonuorille hyvä tie kohti ammattilaisuutta. Mestis-seura on pelaajan kasvattamisessa ja ammattilaisen elämän opettamisessa todella isossa osassa” –Kukkonen.
”Lähdin Kiekko-Laserin osakkaaksi sen vahvan rokkimaisen identiteetin ja tärkeän nuorten pelaajien kehitystyön takia” –Aaltonen.
”Haluan olla tukemassa omaa kasvattajaseuraani joka on aloittanut tärkeän työn oman junioriorganisaation kehittämiseksi” –Rinne.

Yhtiön toimitusjohtajan tehtävään on valittu Sami Toivonen, joka on toiminut Kiekko-Laser ry:n toiminnanjohtajana joulukuusta 2010. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen muut jäsenet tullaan julkistamaan myöhemmin.
”Tämä on askel oikeaan suuntaan. Toiminta pitää kuitenkin saada taloudellisesti kannattavaksi, joten emme voi unohtaa yleisön ja yhteistyökumppaneiden tukea. Lisäksi tulemme jatkamaan osakeantia kunnes koko yhtiön osakekanta on myyty, jolloin kaikki vanhat velvoitteet on hoidettu ja voimme aloittaa Kiekko-Laserin uuden aikakauden niin urheilullisesti kuin taloudellisesti”, Toivonen kommentoi.

Kiekko-Laserin tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää