Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

AC Oulu ei saa liigalisenssiä

 
AC Oulu ei saa liigalisenssiä

Urheilun oikeusturvalautakunta ei päätöksellään 18.4.2011 muuttanut Suomen Palloliiton lisenssivalituslautakunnan eikä lisenssikomitean päätöksiä. Tästä seuraa, että AC Oulu ei saa liigalisenssiä eikä pelaa tällä kaudella Veikkausliigassa.

Oikeusturvalautakunta katsoi suullisessa käsittelyssä esitetyn todistelun sekä asiassa esitetyn muun todistelun perusteella, että Palloliiton lisenssikomitean päätös 2.2.2011 ja lisenssivalituslautakunnan päätös 15.2.2011 eivät olleet lisenssimääräysten vastaisia ja lisenssiä koskeva AC Oulun hakemus on voitu hylätä sen taloudellisen selvityksen perusteella, joka oli esitetty lisenssikomitealle 31.1.2011 mennessä. AC Oulun taloudellisesta tilasta esitettyyn selvitykseen nähden Palloliiton lisenssikomitealla oli ollut riittävät perusteet päätyä katsomaan, ettei AC Oulu täyttänyt lisenssimääräysten mukaisia liigalisenssin edellytyksiä.

Edelleen oikeusturvalautakunta katsoi, että lisenssivalituslautakunnan arvio siitä, että tässä tapauksessa ei ole ollut edellytyksiä uuden selvityksen huomioon lisenssikomitean päätöksen jälkeen, ei ollut Palloliiton lisenssimääräysten vastainen eikä tältäkään osin ollut aihetta lisenssivalituslautakunnan päätöksen muuttamiseen. Lisenssin myöntämiseen liittyviä edellytyksiä arvioitaessa ei siten voitu ottaa huomioon sellaista selvitystä, joka oli saatu 31.1.2011 jälkeen.

Oikeusturvalautakunta katsoi myös, ettei lisenssimenettelyssä ollut tapahtunut sellaisia menettelyllisiä virheitä, joiden johdosta lisenssivalituslautakunnan ja lisenssikomitean päätökset olisi tullut poistaa. Oikeusturvalautakunta totesi kuitenkin, että Palloliiton lisenssimenettelyä tulee kehittää ja Palloliiton huomiota kiinnitettiin siihen, että lisenssimenettely toteutetaan ennustettavasti ja että menettely on johdonmukainen ja hakijoiden kannalta tasapuolinen.

Oikeusturvalautakunnan ratkaisu syntyi äänestyksen (4-1) jälkeen. Oikeusturvalautakunnan kokoonpanon puheenjohtaja katsoi eriävässä lausunnossaan, että asiassa olisi ollut edellytykset uuden selvityksen huomioon ottamiseen ja olisi palauttanut asian lisenssikomiteaan.

Asia on ratkaistu oikeusturvalautakunnassa kokoonpanossa Risto Jalanko (pj.), Erkki Aurejärvi, Hilkka Salmenkylä, Jukka Sippo ja Pekka Timonen. Lautakunnan sihteerinä toimi Timo Ojala.

- Yhdelle pitkälle prosessille saatiin nyt tämän myötä päätös ja keskitymme nyt liigakauteen 2011 ilman AC Oulua, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa totesi päätöksestä.

Veikkausliigan tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Edustusjalkapallo AC Oulu ry - logo

AC Oulu - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutHercules vahvistui kahdella pelaajalla

Hercules vahvistui kahdella pelaajalla

Hercules on vahvistunut kahdella keskikaistalla viihtyvällä pelaajalla. Syksyllä joukkueeseen liittynyt Lapuan mies Iikka Hirvilammi ja AC Oulu Akatemiassa viime kaudella operoinut Niklas Haataja pelaavat Hercun väreissä kaudella 2021.

Lue lisää
Aapo Kuivila lainalle SJK:sta

Aapo Kuivila lainalle SJK:sta

AC Oulu ja SJK ovat sopineet toppari Aapo Kuivilan lainasopimuksesta AC Oulun riveihin. Lainasopimus kattaa kauden 2021.

Lue lisää
AC Oululle neljä uutta pelaajasopimusta

AC Oululle neljä uutta pelaajasopimusta

AC Oulu on solminut neljä uutta pelaajasopimusta. Maalivahti Tommi Lindholmin sopimus kattaa kauden 2020. Hyökkäyspään tulokkaiden Fareed Sadatin ja Jusif Alin sopimukset sisältävät myös optiot kaudesta 2021. Nuoren oululaislupaus Otso Liimatan sopimus ulottaa kauden 2023 loppuun saakka.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Pekka Welling tekee paluun AC Ouluun

Pekka Welling tekee paluun AC Ouluun

AC Oulu ja hyökkääjä Pekka Welling ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää