Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Modernia tshekkitaitoa Kärppien hyökkäykseen

 
Modernia tshekkitaitoa Kärppien hyökkäykseen

Tshekin MM-maajoukkueleiritykseen tällä viikolla liittynyt laitahyökkääjä Michal Vondrka on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Oulun Kärppiin. 28-vuotias Slavia Prahasta tuleva laituri edustaa modernia taitokiekkoa. ”Hän on taitava kahden suunnan pelaaja, joka liikkuu hyvin ja sopii ominaisuuksiltaan hyvin joukkueeseen”, toteaa urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

Vondrkan kausi päättyi viikonvaihteessa, kun HC Slavia Prahan kausi katkesi semifinaaleissa. Kärppiin tulevan huippulaiturin play off -vire oli kunnossa: laituri paukutti tehot 4 + 11 ja piti kauden päättyessä hallussaan pudotuspelien pistepörssin kolmatta sijaa.

445 runkosarjan ottelua Tshekin liigassa pelanneelle Vondrkalle SM-liiga on uusi asia, mutta hän uskoo, että ratkaisu siirtyä Kärppiin on hänen urakehitykselleen parasta. ”Kovinkaan paljon en tiedä suomalaisesta jääkiekosta, koska olen vain kerran käynyt Suomessa 10 vuotta sitten alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana. Tiedän kuitenkin, että liigassa on vauhtia ja taitopelaajia arvostetaan. Kärpät valitsin, koska seuralla on erinomainen maine maailmalla.”

Vondrka aloitti liigauran kasvattajaseurassaan Ceske Budejovicessä. Sieltä hän siirtyi Slavia Prahan miehistöön, jossa on pelannut kahdeksan kautta. Hän on Tshekin mestari keväältä 2008.

Vondrkan lisäksi tshekkiosaamista edustaa uudessa joukkueessa Ivan Huml. ”Huml oli yksi onnistujista viime kaudella. Hän on tehokas, erittäin hyvä kahden suunnan sentteri, jonka saavuttua joukkueen ykkösnyrkistä tuli toimiva kokonaisuus”, perustelee Aho. Isokokoinen Huml pelasi Kärpissä helmikuusta kauden loppuun. 29-vuotias sentteri iski tehoja piste per ottelu -tahtiin runkosarjassa (14 ottelua) 5 + 8 ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella 0 + 3. Humlin sopimus koskee ensi kautta.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää