Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ruotsalaista puolustajataitoa Kärppiin

 
Ruotsalaista puolustajataitoa Kärppiin

Ruotsin A-maajoukkueen MM-ryhmään valittu puolustaja Oscar Eklund pelaa ensi kaudella Oulun Kärpissä. 22-vuotias pakki saapuu joukkueeseen Djurgårdenista, jossa on kasvanut ammattilaisjäille.
 
”Valitsin Kärpät, koska uskon, että Kärpät ja SM-liiga ovat minulle oikea paikka kehittyä pelaajana. En tiedä kovinkaan paljon Kärpistä, mutta sen tiedän, että joukkue pelaa hienoa kiekkoa ja seurassa tehdään töitä menestyksen eteen. Olen kuullut myös, että joukkueella on hienot kannattajat”, ruotsalaispuolustaja kertoo.

Urheilutoimenjohtaja Harri Aho toteaa, että Eklundissa on erittäin paljon potentiaalia kasvaa huippuammattilaiseksi. ”Hän on hyvin liikkuva puolustaja, joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja ja erikoistilannepeliä.”

Päävalmentaja Hannu Aravirta sanoo, että joukkueeseen liittyy kunnianhimoinen urheilija. ”Eklundilla on kova halu edetä urallaan ja taalajäät ovat hänen tähtäimessään. SM-liigan erilainen pelityyli ja pienemmät kaukalot verrattuna Elitserieniin auttavat häntä näissä tavoitteissa. Me pyrimme edistämään hänen kasvuaan kaikin tavoin. Eklundin potentiaalista kertoo paljon se, että hänet valittiin mukaan Ruotsin MM-ryhmään.”

Eklund on ollut Kärppien tarkkailussa jo pitempään. ”Itse en ole nähnyt hänen pelaavan, mutta luotan ammattilaisiimme Harri Ahoon ja valmentaja Pasi Mustoseen, jotka molemmat ovat Eklundin pelejä maltillisesti seuranneet.”

Päävalmentaja toteaa, että pieni ulkomaan mauste joukkueessa on piristävä asia. ”Eklund on ensimmäinen ulkomaalainen uudessa joukkueessa, mutta ei varmaankaan viimeinen. Samanlaiseen invaasioon kuin viime kaudella ei kuitenkaan ryhdytä. Pukukoppikielenä ensi kaudella on pääsääntöisesti ”nääkkö nää ”-murre.

Oscar Eklund pelasi ensimmäiset Ruotsin pääsarjatason ottelut 19-vuotiaana kaudella 2006 – 2007. Viimeiset kaksi kautta hän on kuulunut Djurgårdenin runkomiehistöön. Päätyneellä kaudella hän teki tehot 5 + 10.

Elitserien-kamppailuja hänellä on takanaan lähes 180. Pudotuspeleistäkin hänelle on kertynyt jo lähes 30 ottelun kokemus. Hän oli mukana taistelussa Ruotsin mestaruudesta kaudella 2009-2010. Kausi päättyi hopean välkkeeseen. MM-hopeaa hänellä on alle 20-vuotiaiden kisoista kaudelta 2007 - 2008.

Eklundin sopimus on yksivuotinen. Kärpillä on tällä hetkellä sopimus kahdeksan puolustajan kanssa.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää