Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Janne Tuohino ilman tulostavoitteita Ruotsin MM-ralliin

Janne Tuohino ilman tulostavoitteita Ruotsin MM-ralliin

 

Edessä uuden JanPro Racing tiimi ja sen Ford Fiesta RS WRC auton ensiesiintyminen

20 vuotta sitten oululainen Janne Tuohino, 43, ajoi Suomen MM-rallissa ensimmäisen kilpailunsa WRC-autolla, jossa hän ja kartanlukija Miikka Anttila pitivät Ford Escort WRC-autolla kilpailun kahdeksanneksi nopeinta vauhtia. Nyt kaksi vuosikymmentä ja 48 MM-rallia myöhemmin Tuohino ja 97 MM-rallin kokemuksen omaava kartanlukija Mikko Markkula, 38, saavat kunnian tehdä JanPro Racing tiimin ensiesiintymisen Ruotsin MM-rallissa, jossa heillä allaan on nykypäivän sääntöjen mukainen Ford Fiesta RS WRC.

19 pikataivalta ja yhteensä 316,80 erikoiskoekilometriä kattavaan, järjestyksessään 67. kerran ajettavaan Ruotsin MM-rallin suomalaiskaksikko starttaa ilman tulostavoitteita; Vaikka alla on kaksi testipäivää ja noin 130 tehokasta kilometriä niin suomalaisten ainoana tavoitteena on esitellä uusi JanPro Racing tiimi ja sen vuokrakäyttöön tarkoitettu WRC-auto.

- Olen aina rakastanut kilpailemista lumella ja siten tämä edessä oleva Ruotsin MM-ralli on mitä mainoin tilaisuus esitellä uusi JanPro Racing tiimi ja sen upea kilpa-ajoneuvo. Viikko sitten Suomessa ja alkuviikosta täällä Ruotsissa ajetuissa testeissä sain auton säädettyä mieluisaksi sen myötä luottavaisin mielin Suomen MM-rallin ohella toiseen suosikkilpailuuni starttaan, Tuohino kertoo.

- Tämä on ainoa kilpailu, jonka itse autolla ajan ja tämän rallin jälkeen otan kopin JanPro Racing tiimin operatiivisesta toiminnasta. Näin minulla on ensikäden tietoa auton ominaisuuksista, jota sitten välittää autolla tulevaisuudessa ajaville asiakkaille. Jo nyt testeissä sain huomata, että auto täyttää kaikki sille asetut odotukset enkä millään olisi halunut testipäivien loppuvan. Näin ollen tiedän jo nyt suunnattomasti nauttivan tulevista kilpailupäivistä - olipa lopputulos millainen tahansa, Tuohino jatkaa.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy torstai-aamuna ajettavalla testierikoiskokeelta. Ensimmäinen erikoiskoe ajetaan torstai-iltana Karlstadtin raviradalla ja maaliin kuljettajia odotellaan sunnuntaina klo 13.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle