Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpille uusia pelaajasopimuksia

 

Kärpille uusia pelaajasopimuksia


Ruotsalainen NHL- ja MM-kisamaalivahti Johan Backlund tulee loppukaudeksi Kärppiin.

Backlund, 30, on NHL-seura Philadelphia Flyersin maalivahteja.

- Backlund halusi vastuuta ja peliaikaa, ja Euroopassa. Olemme tyytyväisiä, että hän valitsi SM-liigan ja Kärpät, sanoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

- Olen kuullut paljon hyvää liigasta, Kärpistä ja seuran organisaatiosta, sanoo Backlund.

- Tiedän, että Kärpät on Suomessa huippujoukkue ja sillä on mahdollisuus menestyä myös tällä kaudella. Haluan olla auttamassa joukkuetta menestykseen, sanoi Backlund.

- Viimeisimmät tiedot Kärpistä olen saanut entiseltä valmentajaltani Pasi Mustoselta, joka on kertonut minulle tämän kauden joukkueesta, tarkentaa Backlund, joka on pelannut Ruotsin Elitserietä kasvattajaseuransa Skellefteåssa, Leksandissa ja Timråssa.

Timrån aikana hänet valittiin myös tähtijoukkueeseen kaudella 2006-07.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta totesi tilanteen palanneen eräällä tapaa kesän lähtöajatukseen.

- Tässä on palattu lähtöruutuun. Meillä oli sopimus Iiro Tarkin kanssa ja kolmella maalivahdilla piti lähteä kauteen, totesi Aravirta.

Puolustuspelaajista Kärpät teki jatkosopimukset sekä Ville Pokan että Oscar Eklundin kanssa.

- ”Oskarin” kohdalta voi sanoa samaa kuin Backlundinkin, on hienoa että hän haluaa jatkaa täällä ja näkee kehittyvänsä pelaajana Kärpissä, totesi Aho.

- Eklund on osoittanut olevansa nuoresta iästään (23) huolimatta olevan johtava pelaaja, joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja. Hänellä on parhaat vuodet vielä edessä, arvioi Aho.

- Olen saanut vastuuta ja kehittynyt pelaajana. Uskon, että tämä on urani kannalta hyvä ratkaisu, sanoo ruotsalaispuolustaja, joka edusti Ruotsia Moskovan maajoukkueturnauksessa joulukuussa.

- Eklund oli minulle täysin tuntematon ennen Ouluun tuloaan ja täytyy kiittää scouttaajia, erittäin hyvä pelaaja. Liikkuva ja taitava pelaaja, joka jaksaa pelata paljon ja tehdä oikeita ratkaisuja, arvioi ”Ara” urheilutoimenjohtaja Harri Ahon ja valmentaja Pasi Mustosen Ruotsin Djurgårdenista rekrytoimaa pelaajaa.

Nuorten maailmanmestaruuskisoista palannut 17-vuotias superlahjakkuus Ville Pokka teki Kärppien kanssa kolmen vuoden sopimuksen, joka kestää kevääseen 2015.

- Ville on tulevaisuuden suuri pelaaja ja kolmen vuoden sopimus hänen kanssaan on osa Kärppien tulevaisuuden rakentamista. Pitempi sopimus antaa Villelle rauhan keskittyä harjoitteluun ja pelaamiseen. Tässä on Villelle hyvä urapolku kohti tulevia kausia, totesi Aho.

- Olen pienestä pojasta asti halunnut pelaamaan Kärppiin. Olen erittäin onnellinen, että saa tehdä unelmatyötäni Kärpissä, sanoo Pokka hymyillen.

- Haluan kiittää Kärppiä luottamuksesta, sanoi Pokka.

Kärppien uusi ruotsalaismaalivahti Backlund esiintyy ensimmäisen kerran kotiottelussa Oulun Energia Areenalla perjantaina 13. tammikuuta Tapparaa vastaan.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


HannuAravirta

Hannu Aravirta

Tiedot

Oscar Eklund

27.8.1988 Stockholm, SWE
Tiedot

VillePokka

Ville Pokka

3.6.1994 Tornio
Tiedot


Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää