Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kumman kahden voiton putki katkeaa

 

Kumman kahden voiton putki katkeaa


Tiistaina Mestiksessä pelataan yksi ottelu. Oulun Raksilassa kohtaavat Pohjois-Suomen hegemoniakamppailussa kotijoukkue Kiekko-Laser, sekä vierailija Hokki Kajaanista. Molemmat joukkueet lähtevät illan kamppailuun varsin hyvässä iskussa, ovathan sekä Kiekko-Laser, että Hokki voittaneet kaksi edellistä otteluaan. Hokki on sarjassa ennen illan ottelua toisena, pisteitä se on kerännyt viidestä ottelusta kymmenen. Kiekko-Laser on puolestaan taulukossa rivillä seitsemän, viidestä ottelusta se on saalistanut kuusi pistettä.

Kotkapaidoilla alla hieno 0-3 vierasvoitto Joensuusta

Kiekko-Laserin kauden kaksi ensimmäistä ottelua tuottivat kaksi tappiota. Kolmannella kierroksella joukkue oli jo kiinni täydessä pistepotissa SaPKon vieraana Savonlinnassa, mutta isäntien viime sekuntien tasoitus vei lopulta ottelun jatkoajalle, missä se lopulta otti voiton maalein 4-3.

Kiekko-Laserin kauden avauspiste kantoi kotkapaidat hyvään iskuun kahdelle seuraavalle kierrokselle. Ensin se kaatoi TUTO Hockeyn Oulussa voittomaalikilpailun kautta maalein 3-2 ja viime lauantaina Petteri Similän kauden ensimmäinen nollapeli siivitti Kiekko-Laserin 0-3 vierasvoittoon Joensuun Jokipojista.

Viidestä ottelusta vain kerran ilman pisteitä

Viisi ottelua takana ja Kajaanissa kiekkoa seuraavat ihmiset voivat jälleen kulkea päät pystyssä. Viime kauden sukellus on taakse jäänyttä elämää ainakin ensimmäisten kierrosten perusteella ja Hokin peli kulkee taas. Linnapaidat ovat saalistaneet viidestä pelaamastaan ottelusta kolme voittoa ja pisteitä se on saanut neljästä ottelusta. Vain kerran Hokki on jäänyt alkukauden otteluissa pisteittä, kun LeKi kaatoi kajaanilaiset kolmannella kierroksella Kajaanissa maalein 1-4. Hokki on napannut päänahat Jokipojilta, Sportilta, sekä TUTO Hockeylta. KooKoolle se hävisi voittomaalikilpailun jälkeen 2-3.

"Tärkeintä on, että peli kehittyy edelleen"

Kiekko-Laser ja Hokki kohtasivat kesän harjoitusotteluissa peräti kolme kertaa. Hokki voitti kaikki kolme, kahdesti ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta. "Kiekko-Laser on taisteleva, yritteliäs ja töitä tekevä joukkue. Molemmat tiedämme jo toistemme otteita ja lähdemme laittamaan omalta osaltamme kaikki peliin voiton puolesta", Hokin päävalmentaja Petri Mattila kertoo seuran tiedotteessa.

Hokin peli on parantunut ottelu ottelulta, se on miellyttänyt Mattilaa. "Peli on kehittynyt niin kuin tässä vaiheessa kautta pitääkin. Olemme saaneet nopeutettua peliä ja parannettua keikollista peliämme. Pieniä asioita työstämme koko ajan ja tärkeintä on, että peli kehittyy edelleen. Suunta on oikea ja pieniä askeleita otamme", Oulussa Kärppien B-junioreita kausina 2005-2009 valmentanut Mattila taustoittaa.

Kiekko-Laserin paras pistemies yllättää...

Kiekko-Laserin alkukauden tehokkain pelaaja on ollut ehkä hieman yllättäen hyökkääjä Sami Holappa, joka ennen kuluvaa kautta oli pelannut 29 Mestiksen runkosarjan ottelua ja tehnyt niissä viisi maalia. Kauden 2011-2012 osalta otteluita on takana nyt viisi ja Holappa on lähes tuplannut koko aiemman uran maalisaldonsa Mestiksessä, kun viisi kamppailua on tuottanut teholukemat 4+1=5.

Kokenut Olli Julkunen löytyy puolestaan kotkapaitojen sisäisen pistepörssin sieltä toisesta päästä. Yli 300 SM-Liigan ottelua urallaan pelannut ja viime kaudella KooKoossa 47 ottelussa 29 tehopistettä (13+16) viimeistellyt Julkunen on saalistanut kuluvalla kaudella viidessä pelaamassaan ottelussa vain yhden maalin. Julkunen kuuluu niiden pelaajien joukkoon, joilta saa ja pitää odottaa nähtyä parempaa.

...Hokin paras pistemies taas ei yllätä ketään

Hokin joukkueesta Veikkauksen Kultaista Kypärää kantaa Teemu Virtala. Linnapaidoista neljään tehopisteeseen on yltänyt kolme eri pelaajaa: Virtala (3+1), Jevgeni Fofanov (1+3), sekä ikinuori puolustaja ja seuraikoni Jarkko Heikkinen (0+4). Joonas Wedman jakaa Hokin maalipörssin kärkipaikan yhdessä Virtalan kanssa, molemmilla on kasassa viiden ottelun jälkeen kolme maalia.

Jos on Olli Julkunen se pelaaja jolta Kiekko-Laserissa odotetaan parempia tehoja, samaa voidaan sanoa Hokin Arttu Niskakankaasta, jolla viiden pelatun ottelun jälkeen tehopisteet näyttävät lukemia 0+1. Kahdella edellisellä kaudella Niskakangas viimeisteli TUTOn paidassa 93 runkosarjan ottelussa 50 tehopistettä (27+23).

Tomi Karhunen Kärpistä Kiekko-Laserin maalille

Kiekko-Laserilta sivussa illan ottelusta on hyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen (1+1). Oulun Kärpistä kotkapaidoissa lainalla nähdään tolppien väliin luisteleva maalivahti Tomi Karhunen, sekä hyökkääjät Tomi Körkkö ja Juho Jokinen. Körkkö on pelannut kuluvalla kaudella Kiekko-Laserin miehistössä yhden ottelun (1+0), Jokinen kolme (0+0). Kesän European Trophyssa Kärpissä neljä ottelua (86,8 %) torjunut Karhunen torjui viime kaudella Kiekko-Laserissa kaksi Mestiksen runkosarjan ottelua torjuntaprosentilla 88,6 %.

Kun Mestiksen torjuntatilaston kolmonen, Aaro Peltonen, on tiistaina sivussa, Hokin maalissa pelaa Sami Koskela, joka kuluvalla kaudella on pelannut vasta reilun erän verran (82,3 %). Peltosen lisäksi Hokilta sivussa ovat hyökkääjä Henri Fomin (0+0), sekä puolustaja Jonne Hattunen ja hyökkääjät Riku Toivo, jotka eivät vielä ole avanneet kauttaan loukkaantumisten takia.

Hokki viihtyi hyvin viime kaudella Oulussa

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kuusi kertaa. Vaikka Kiekko-Laser jyräsi aina pudotuspeleihin saakka ja Hokin tie vei lopulta karsintasarjaan, runkosarjassa Hokki vei kaksikon kohtaamisia selkeästi voitoin 5-1. Kahdesti ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta, molemmat ottelut pelattiin Oulussa ja molemmat ottelut Hokki voitti. Kiekko-Laserin ainoa voitto tuli 19. tammikuuta, kun se oli parempi kotijäällään maalein 4-1.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää