Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TUTO Hockey Kiekko-Laserin vieraaksi

Veikkausvinkit

 

TUTO Hockey Kiekko-Laserin vieraaksi


Kiekko-Laserin kiireinen viikko jatkuu perjantaina kotipelillä vahvasti kautensa aloittanutta TUTO Hockeyta vastaan. Mielenkiintoisen turkulaisryhmän lisäksi perjantaina paikalla on MM-pokaali Kundi.

Joukkueet lähtevät perjantain otteluun hyvinkin erilaisista lähtökohdista. TUTO Hockey on onnistunut nappaamaan kaikista kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta voiton, kun taas Kiekko-Laser on vielä ilman avausvoittoa.

Molemmat joukkueet pelasivat keskiviikon kierroksella tasaiset ottelut. TUTO Hockey onnistui nappaamaan täydet pisteet kirjaimellisesti viimeisillä sekunneilla, kun Ville-Vesa Vainiola iski ajassa 59.59 ratkaisun Peliittoja vastaan. Myös Kiekko-Laserin pelissä nähtiin viimeisten sekuntien maali, kun SaPKon Ville Eskelinen tasoitti ottelun ajassa 59.57. Lopulta peli päättyi Kiekko-Laserin tappioon Kalle Konstin tehdessä ratkaisevan osuman jatkoajalla SaPKon hyväksi.

Perjantain ottelussa vierailijan mielenkiintoisin seurattava kohde tulee olemaan joukkueen ykkösketju, jota alkukaudesta on miehittänyt kolmikko Vainiola, Markku Vuorisalo ja SM-liigasta paluun kotiseuraansa tehnyt Antti Virtanen. Jälkimmäisenä mainittu on herättänyt huomiota eri medioissa. Alkukausi on ollut onnistunut ja mies on näyttänyt olevansa huipputason vahvistus TuTon joukkueelle. Kultakypärää kantavan Virtasen pysäytys on haastava tapaus Kiekko-Laserin puolustukselle.

Kotijoukkueen kokoonpano kokee muutoksia perjantain peliin. Ykkösketjun sentteri Jan-Mikael Juutilainen loukkasi nivusensa keskiviikon SaPKo-pelissä ja mies huilaa ainakin seuraavat kolme ottelua. Juutilaisen lisäksi varmuudella poissa kokoonpanosta ovat Tomi Körkkö ja Juho Jokinen, jotka matkasivat Kärppien mukana vieraspelireissulle Hämeenlinnaan ja Tampereelle. Muista Kärpistä Mestiksen puolella olleista Mikko Alikoski liittyi jo aiemmin sopimusjoukkueensa riveihin, kun taas Ville-Matti Koponen jatkaa Mestiksen puolella Kiekko-Laserin apuna.

Juutilaisen ja Kärppä-miehien poissaollessa kotkapaitojen ketjut menevät perjantain otteluun lähes täysin uusiksi. Puolustukseen päävalmentaja Mikko Manner haluaa tuoda tuoreita jalkoja TuTon nopeita ja taitavia hyökkääjiä varten.

– Meillä on käytössä oikeastaan neljä puolustajaa, jotka eivät olleet Savonlinnan matkalla joukkueen mukana. Sieltä saadaan tuoreita jalkoja ja varsinkin TuToa vastaan meidän on oltava vauhdillisesti pelissä mukana, sillä jäähyjä ei auta TuTon kaltaista taitavaa joukkuetta vastaan ottaa.

Vaikka perjantain ottelun vierasjoukkue on onnistunut haalimaan kolme voittoa kolmesta pelistä, on joukkueen peli ollut vielä keskinkertaista. TUTO Hockeyllä on ollut vaikeuksia puolustuspäässä, mutta maalivahti Tommi Virtanen on ollut oivassa vireessä. Myös joukkueen hyökkäysten rakentelussa on ilmennyt ongelmia pelien aikana. Hyökkäykset ovat rakentuneet enemmän yksilötaidon puolesta kuin hyvin noudatetun pelikirjamaisen avaamisen kautta. Joukkueen terveystilanne on hyvä ja ainoana poissaolijana on puolustaja Matias Kuusisto.

Ahkeran työnteon kautta

Kiekko-Laser lähtee saalistamaan ensimmäistä voittoaan intohimoisen harjoittelun ja oman tekemisen kautta. Kokoonpanosta avautuvat paikat lisäävät kilpailua ja näyttömahdollisuuksia pelaajille, jotka kamppailevat kokoonpanoon pääsystä.

– Työteliäs täytyy olla, ei tässä liigassa mikään tule ilmaiseksi. TUTO Hockey on ehdottomasti kova haaste ja meidän pitää olla heti pelin alusta asti valmiina taistelemaan. Ketjut menevät paljoltikin uusiksi ja nyt on hyviä näytönpaikkoja tarjolla, linjaa päävalmentaja Manner.

Hieman yllättäen Kiekko-Laserin paras ketju on tähän mennessä ollut Sami Holapan johtama nelosketju. Kolmikolle onkin luvassa enemmän vastuuta, kun taas muilta hyökkäystrioilta odotetaan samanlaista vastuunkantoa kuin mitä Holapan johtama trio on esittänyt.

TUTP Hockey tulee haastamaan Kiekko-Laserin peräpäätä ja onnistumiset puolustuspäässä ovat tärkeässä asemassa perjantai-illan pelissä. Kiekko-Laserin mahdollisuutena on TUTO Hockeyn peräpään haastaminen, sekä aktiivinen kiekon hallinta, joilla TuTon taitavia pelaajia voidaan pitää vähällä kiekollisella roolilla.

Kiekko-Laserin tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut​Kärpille kahdeksan jatkosopimusta - kahden pelaajan optiot käytetty

​Kärpille kahdeksan jatkosopimusta - kahden pelaajan optiot käytetty

Oulun Kärpät on solminut jatkosopimukset kahdeksan pelaajan kanssa. Oulussa jatkavat Otto Karvinen, Miska Humaloja, Jari Sailio, Tino Metsävainio, Radek Koblizek, Mikko Niemelä, Mika Pyörälä sekä Lasse Kukkonen.

Lue lisää
Kärpät hamuaa välieräpaikkaa

Kärpät hamuaa välieräpaikkaa

Champions Hockey Leaguen puolivälierien toiset osaottelut pelataan tiistaina.

Lue lisää
Kärpät aloittaa puolivälierät Salzburgissa

Kärpät aloittaa puolivälierät Salzburgissa

Champions Hockey Leaguen puolivälierät käynnistyvät tiistaina ensimmäisillä osaotteluilla.

Lue lisää
Oskar Osala loppukauden sopimuksella Kärppiin

Oskar Osala loppukauden sopimuksella Kärppiin

Oulun Kärpät ja Oskar Osala ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen.

Lue lisää
Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpille neljä uutta pelaajaa - Ohtamaa ja Pyörälä palaavat kotiin

Kärpät vahvistuu ensi kaudeksi neljällä pelaajalla, kun Atte Ohtamaa, Jasper Lindsten, Michal Kristof ja Mika Pyörälä edustavat tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

Lue lisää
Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Kristian Vesalainen vahvistaa Kärppien hyökkäystä

Hyökkääjä Kristian Vesalainen saapuu vahvistamaan Kärppien hyökkäystä loppukauden ajaksi.

Lue lisää