Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpät ja KalPa avaavat European Trophyn

 

Kärpät ja KalPa avaavat European Trophyn


Kuudesta jääkiekkoilun 24 joukkueen seurajoukkueturnaukseen European Trophyyn osallistuvasta suomalaisjoukkueesta ensimmäisenä urakkansa aloittavat Kärpät ja KalPa, jotka molemmat pelaavat avausottelunsa torstaina. Kärpät kohtaa Wienissä Vienna Capitalsin ja KalPa matkaa Slovan Bratislavan vieraaksi.

Kärpät avaa Wienissä

Oulun Kärppien urakka European Trophyn divisioonavaiheessa alkaa torstaina vierasottelulla Vienna Capitalsia vastaan. Takana on kaksi ja puoli viikkoa tehokasta jääharjoittelua ja edessä nyt ensimmäinen tosiottelu.

- Olemme olleet kaksi ja puoli viikkoa jäällä ja pari kertaa päivässä, eli tahti on ollut tiukka. Yritämme painaa peleissä jaloista irti sen mitä saa, vaikka varmasti vähän painaakin. Mitenkään ei tätä varten olla herkistelty, Kärppien Juha-Pekka Haataja sanoo.

- Siellä on avattu uusi halli, joten tämä on senkin avausottelu. Joukkueesta ei ole harmainta hajuakaan. Pari nimeä on listalta tuttuja, mutta ei sen enempää.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta on mielissään siitä, että kovien otteluiden lisäksi vastustajat ovat hiukan toisentyyppisiä kuin SM-liigassa.

- Pelataan hieman eri tyyppistä peliä, kun on erilaisia kulttuureja. Meillä on Tsekki, Ruotsi, Slovakia ja Itävalta, mielestäni on hyvä oppia pelaamaan erilaisia kulttuureja vastaan. On ehdottomasti hieno juttu, että saamme olla mukana.

KalPa Bratislavaan

KalPan ensimmäinen ottelu European Trophyn divisioonavaiheessa pelataan Kärppien tavoin torstaina, kun joukkue matkaa Slovan Bratislavan vieraaksi. Paluun kaukaloihin tehnyt kokenut Sami Kapanen odottaa jo pelien alkamista.

- Todella innokkaina lähdetään. Tämä on meille uusi tapahtuma ja haaste. Oletusarvoni on, että pelillinen taso tulee olemaan aika kova. Haasteena on sopeutua siihen, että tsekkiläinen ja ruotsalainen kiekko ovat vähän erilaista kuin SM-liigassa. Tämä kehittää varsinkin nuorempaa ryhmää, Kapanen miettii.

Vastustaja ei kuopiolaisille ole ennakkoon kovin tuttu, mutta tämä ei Kapasen mukaan juurikaan haittaa.

- Tietoa ei ole kovinkaan paljoa. Me lähdemme lähestymään tätä enemmän oman pelaamisen kautta. Meille tärkeintä on saada pelilliset asiat kuntoon. Pelasimme perjantaina ensimmäisen harjoituspelin ja kyllä voitto siinäkin oli tavoitteena. Aina kun menet jäälle, niin haluat voittaa, ei pelkkä hyvä peli riitä.

- Kaksi parasta menee lohkosta jatkoon. Me haluamme olla siellä ja pelata jatkopelejä, Kapanen naulaa.

UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää